GILA GAJET II


Terkini dari relevan Sokmo

Oh Gasak! ( Gosip Hiburan Terkini )

Carian dalam blog ini

Isnin, 25 Mei 2009

Apa kene nye

Naper yak kwn dah seminggu batuk ..tak kurang kurang lagi ni..ubat batuk dah tiga botol habis..akak sis kata ..Tuhan nak bagi ujian ingat ingat lah kata nya..adik ipo kwn kata..kalu dah satu minggu batuk tak mboh baik baik..biar jer sampai seratus hari batuk tu..akan baik lah juga kata nya..kui! kui! kui! ( kwn batuk ).. ada pula yang kata batuk kwn ni batuk gatai... :=)

Read more...

Sabtu, 23 Mei 2009

Bila kepala serabut semua jadi kelam kabut

** Entri kitar semula ini tidak mendapat komen dari rodong rodong semua..jadi secara jujurnya kawan nak market kan semula..

Bila tiba ujung bulan mula lah kepala mikir tentang gaji..nak dapat gaji lah tu..mikir pulok cukup ke dak gaji nak adjust sana sini bayar hutang sana sini..nasib tak terlibat dengan along..Institusi kewangan seperti bank tak boleh terleleh sikit..nalipon bagi remind..

Kala serabut juga mikir hutang ntah bila nak habis..dapat juga idea kalu kawan lari dalam hutan ada baiknya..jadi Tarzan ke ..ishhk ander pulok gitu..Bila dapat gaji mula lah agih sana sini bil sana bil sini termasuk lah bil TV kabel berbayar..Kat tempat kawan ni kalu tak langgan TV Kabel berbayar alamat dapat nengok cerita air hujan jer..Kira punya kira Loan kereta kawan dekat nak abis bayar dah..selesai lepas ni ander pulok loan yang baru..kereta lagi gamak nya..rasa nya mampu lagi..tapi kena mikir dulu..

Ujung bulan ni pula lah mula nak buat kerja kerja yang banyak tertunggak..nak mengejar dedline..Semua lapuran nak cepat..Mula lah serabut lagi..kelam kabut pulok nak buat kerja.. Patut nya kerja kerja tak perlu jadi tertunggak jika ikut proseder yang betul..tapi kawan tidak.. suka kerja kat luar dulu lepas te baru lah kerja kat dalam..( dalam pejabat )..

Jadi kesimpulan disni BERBELANJA LAH DENGAN BERHEMAH DAN BEKERJA LAH DENGAN PENUH DEDIKASI....

** Mungkin ini protes kepada diri atau apa.. mengenangkan harga gula dan rokok dan minyak lagi..

Read more...

Catatan Popular

Ikut rapat rapat

Google+ Followers

MENARIK PERHATIAN

Segala penulisan dan gambar gambar di dalam blog ini bukan lah hak sepenuh penulis..barang siapa yang mendapat kesusahan yang teruk seperti terjejas akal minda dan fikiran selepas melayari blog ini bukan lah tangunggan penulis..di atas apa jua komen yang menyentuh sensitiviti seperti memporak peranda kan kesejahteraan..penulis juga tidak akan bertanggung jawab..

Sekian Terima kaSih
original design by : relevan
modified by : relevan

  © Blogger templates The relevan Scripts Template by relevan Scripts 2010

Back to TOP