GILA GAJET II


Oh Gasak! ( Gosip Hiburan Terkini )

Carian dalam blog ini

Jumaat, 31 Disember 2010

Malam tahun baru 1989


* Tengok blog rodong ada dah yang letak bunga api..kome pun letak jugalah ( kredit Google )

Masih segar didalam ingatan pada malam tahun baru dalam tahun 1989..zaman itu zaman kome yang masih lagi sedang mengganas..

Mengganas dengan bermotosikal..kehulu hilir dengan senang..sambil menunggu detik 12 malam di dataran bandar dalam daerah kome ketika itu..

Ada anjuran hiburan dari sebuah Syarikat minuman terkenal dengan barisan artis yang top ketika itu..dan malam itu juga nak tengok bunga api..begitu teruja..

'' Jangan pergi kat Dataran malam ni..motor aok signal tak nyala..tentu polis banyak buat Operasi lebih baik ikut koi dengar tazkirah kat Surau kita malam ni''..kata Micki..

'' Nak tengok bunga api je..bukan selalu ''..jawab Kapok..

Itu kata Micki petang tadi..tetapi Kapok tidak mengendahkannya..degil ( babir ) sungguh..

Dataran sudah penuh dengan orang ramai yang nak berCountdown malam itu..macam macam jenis orang ada..yang besar yang kenit yang lawa yang tak lawa juga ada..ada yang datang berkapel kapel sambil pula berkepit kepit..

10..9..8..7..6..5..4..3..2..1.. Selamat Tahun Baru 1989 !..Kapok terdengar laungan orang ramai di Dataran..ketika itu beliau sedang menolak motor menuju kebalai polis yang berdekatan ..kesalahan hanya lampu signal tidak menyala sahaja..

*** Pengalaman ini tidak dapat di lupakan oleh Kapok sehingga sekarang..Polis cuma syak dia adalah seorang pelumba haram ketika itu..

12 Merujuk kepada perkara diatas :

akuanakpahang 31 Disember 2010 6:33 PTG  

Salam, Selamat tahun baru juga maaf zahir dan batin :)

uncle 31 Disember 2010 6:43 PTG  

selamat tahun baru dari uncle sekeluarga..moga akan bertambah rezeki dan memantapkan lagi blog yg sedia mantap ini.

Miecyber 31 Disember 2010 6:52 PTG  

Malam ni ada count down kat Dataran Jerantet

Happy New Year 2011

eelobor 31 Disember 2010 7:07 PTG  

selamat tahun baru....

semoga kehadiran 2011 lebih bermakna

Anak Ulu Cheka 31 Disember 2010 7:23 PTG  

hui tu 1989 jaman dok asrama te..

kapok?...ehhh sama dgn nama kwn kome dkt kg je...

sekrg ni sambut tahun baru lain dari dulu...

ape2 pun selamat tahun baru: esok lebih baik dari semalam

Tanpa Nama ,  31 Disember 2010 7:58 PTG  

kahkahkah

Cikgu Jang .. 31 Disember 2010 7:59 PTG  

salam....selamatlah hendaknyer....

HonEyBuNNy 31 Disember 2010 8:49 PTG  

salam...selamat tahun baru....

luahfikiran 31 Disember 2010 10:00 PTG  

SALAM,
UCAPAN SELAMAT TAHUN BARU 2011. SEMOGA TAHUN2 MENDATANG INI DAPAT KITA ISIKAN DENGAN AMALAN2 KEBAIKAN.

jinkamen 31 Disember 2010 10:08 PTG  

salam..
tahun 89 koi masih sekolah kat SMAJP kelas peralihan

ozzy 31 Disember 2010 11:16 PTG  

salam..

Selamat menyambut tahun baru..moga tahun ini lebih baik dari tahun sebelumnya

marina anakcikbob 31 Disember 2010 11:20 PTG  

terima kasih..
selamat tahun baru kepadan anda juga.. ;)

Catat Ulasan

Info,Berita,Hiburan yang Hangat dari Dalam dan Luar Negeri

Terima kaSih..kerana melayari relevan Sokmo

Catatan Popular

Ikut rapat rapat

MENARIK PERHATIAN

Segala penulisan dan gambar gambar di dalam blog ini bukan lah hak sepenuh penulis..barang siapa yang mendapat kesusahan yang teruk seperti terjejas akal minda dan fikiran selepas melayari blog ini bukan lah tangunggan penulis..di atas apa jua komen yang menyentuh sensitiviti seperti memporak peranda kan kesejahteraan..penulis juga tidak akan bertanggung jawab..

Sekian Terima kaSih
original design by : relevan
modified by : relevan

  © Blogger templates The relevan Scripts Template by relevan Scripts 2010

Back to TOP