GILA GAJET II


Oh Gasak! ( Gosip Hiburan Terkini )

Carian dalam blog ini

Khamis, 26 Januari 2012

Gambar : Kambing biri biri berwarna merah jambu

AUCKLAND : Kanak kanak tentunya akan sangat terkejut bila menyaksikan kawanan biri biri di peternakan SheepWorld, Auckland, New Zealand. Pemilik dari peternakan tersebut mewarnai bulu biri biri- dengan warna pink.

Bulu dari kawanan biri biri di SheepWorld sengaja diwarnai dengan warna pink sebagai bentuk kempen kanser payudara

"Kami menggunakan pewarna makanan yang mudah luntur bila dibasahi hujan. Biri biri adalah haiwan yang buta warna, mereka tidak akan sedar bila warna tubuh dari kawannya berwarna pink. Pewarnaan bulu biri biri itu juga tidak akan memberikan kesan sampingan  terhadap biri biri," jelas petugas dari SheepWorld John Collyer, seperti dilapor Daily Mail, Selasa (24/1/2012).

Menurut Collyer, 99 peratus pengunjung di SheepWorld memberikan respon positif ketika menyaksikan biri biri pink itu. Namun satu peratus mengutarakan ketidak setujuannya atas pemberian warna pink terhadap biri biri di SheepWorld.

SheepWorld merupakan penternakan biri biri yang cukup terkenal di New Zealand. Para pengunjung peternakan itu juga dapat menyaksikan pertunjukkan dari anjing gembala mengawal biri biri tersebut.


* Sumber Daily Mail2 Merujuk kepada perkara diatas :

Cik tikah 26 Januari 2012 11:30 PG  

ala... mcm kesian je =.='

Catat Ulasan

Info,Berita,Hiburan yang Hangat dari Dalam dan Luar Negeri

Terima kaSih..kerana melayari relevan Sokmo

Catatan Popular

Ikut rapat rapat

MENARIK PERHATIAN

Segala penulisan dan gambar gambar di dalam blog ini bukan lah hak sepenuh penulis..barang siapa yang mendapat kesusahan yang teruk seperti terjejas akal minda dan fikiran selepas melayari blog ini bukan lah tangunggan penulis..di atas apa jua komen yang menyentuh sensitiviti seperti memporak peranda kan kesejahteraan..penulis juga tidak akan bertanggung jawab..

Sekian Terima kaSih
original design by : relevan
modified by : relevan

  © Blogger templates The relevan Scripts Template by relevan Scripts 2010

Back to TOP