GILA GAJET II


Oh Gasak! ( Gosip Hiburan Terkini )

Carian dalam blog ini

Isnin, 11 Ogos 2014

Mati tercekik besi ketika makan aiskrim


Aurora Allen, kanak-kanak perempuan berusia empat tahun, mengalami detik-detik menakutkan apabila tercekik spring besi ketika makan aiskirm. - AGENSI

LONDON 9 Ogos - Seorang kanak-kanak perempuan di Britain mengalami detik-detik menakutkan apabila tergigit dan tercekik besi tajam yang terdapat dalam aiskrim yang dinikmatinya.

Aurora yang berusia empat tahun, menikmati aiskrim tersebut bersama adiknya, Tobias, 2, selepas ibu mereka, Cherish Allen, 22, membeli empat bungkus aiskrim jenis Dairy Milk Caramel dari sebuah kedai runcit berdekatan rumah mereka di Bell Green, Coventry.

Portal berita Mail Online yang memetik kenyataan Allen melaporkan, Aurora secara tiba-tiba menjerit kesakitan ketika sedang makan aiskrim itu akibat tercekik sesuatu benda yang keras.

Allen kemudian memeriksa mulut anaknya itu dan mengesan satu benda bersinar yang merupakan spring besi di dalam rahang anaknya.


Bebola besi dan spring logam yang ditemukan dalam aiskrim yang dimakan Aurora sehingga menyebabkan dia tercekik. - AGENSI


"Saya juga menemukan bebola besi pada bahagian bawah aiskrim yang masih belum dimakan oleh anak saya.

"Kejadian itu memberi kesan buruk kepada Aurora yang tidak mahu makan akibat kesakitan di bahagian tekak yang luka akibat dicucuk spring besi itu," katanya.

Syarikat Cadbury dalam satu kenyataan berkata, kejadian yang menimpa Aurora sangat membimbangkan kerana serpihan besi tidak sepatutnya berada dalam produk aiskrim itu.

"Pihak syarikat telah mengambil langkah keselamatan yang tinggi untuk memastikan kejadian seperti itu tidak berlaku lagi dan semua produk yang dihasilkan akan diperiksa terlebih dahulu melalui mesin pengimbas logam sebelum dipasarkan.

"Pihak syarikat juga akan memastikan siasatan penuh dijalankan berhubung insiden terbabit," jelas kenyataan berkenaan.

Sumber UTUSAN

0 Merujuk kepada perkara diatas :

Catat Ulasan

Info,Berita,Hiburan yang Hangat dari Dalam dan Luar Negeri

Terima kaSih..kerana melayari relevan Sokmo

Catatan Popular

Ikut rapat rapat

Google+ Followers

MENARIK PERHATIAN

Segala penulisan dan gambar gambar di dalam blog ini bukan lah hak sepenuh penulis..barang siapa yang mendapat kesusahan yang teruk seperti terjejas akal minda dan fikiran selepas melayari blog ini bukan lah tangunggan penulis..di atas apa jua komen yang menyentuh sensitiviti seperti memporak peranda kan kesejahteraan..penulis juga tidak akan bertanggung jawab..

Sekian Terima kaSih
original design by : relevan
modified by : relevan

  © Blogger templates The relevan Scripts Template by relevan Scripts 2010

Back to TOP