GILA GAJET II


Terkini dari relevan Sokmo

Oh Gasak! ( Gosip Hiburan Terkini )

Carian dalam blog ini

Jumaat, 12 November 2010

Aina dan Bapa beliau ( kuih Bom! )


* Ini kuih Bom ..

Pekena kuih Bom petang petang begini memang sedap..ada pula air tea atau pun kopi o..duduk pula bersandar sambil menonton Tv..santai santai sama keluarga..

'' Pstt! Aina..bagi tahu emok..suh buat kuih bom ''..kata Bapa Aina..

'' Orait Aboh passs''..jawab Aina..

Setelah siap segala urusan menggoreng serta membuat air kopi o'..maka Ibu Aina pun membawa kuih Bom ke ruang tamu..

'' Emok..Aboh suruh goreng lagi kuih Bom ''..kata Aina..

'' Aiks..tadi dah sepinggan rok..tak kan dah habis ''..kata Ibu Aina dari dapur..

'' Aboh ni..sudah 27 biji kuih Bom dia makan..Aina baru 2 sahaja ''..kata Aina..

Begitu lah enaknya kuih Bom..satu makanan yang simple untuk di siapkan..maka Ibu Aina pun terus menggoreng dengan rasa tanggungjawab..

*** Baler..27 biji?..

16 Merujuk kepada perkara diatas :

Webmaster@Echam 12 November 2010 4:43 PTG  

Balerrrrr... kalo koi jd mok aina pun koi maroh kalo gitu gayer...

akuanakpahang 12 November 2010 4:46 PTG  

Popalit yek selerenya ayoh dia tu :)

Mimie.Candy Cane 12 November 2010 4:48 PTG  

ayh koi pernah kena bahan ngan anak2 dia sebab dari kitorang kecik sampai besor,tiap kali dia pgi 1 pekan tu,mesti beli kuih bom..

minat benor dia ngan kuih bom.hehehe

27 bijik pakcik? tak agak2 betol

LIPISLADY 12 November 2010 4:54 PTG  

Assalamualaikum,

Memang sedak kuih bom nih, tapi takkanlah sampai dua kalai goreng, kesian ke aina, pepalih ayoh dia tuh burok lantok bete...

LiNda 12 November 2010 5:02 PTG  

memang besh kuih bom
senang nak buat ..

27 bijik ? amboiii... hehe

Sumijelly 12 November 2010 5:26 PTG  

wah... 27 biji??
perghh...........

sumi sebijik jer leh makan..sbb bukan kegemaran..hehehe

Sumijelly.com

cemomoi 12 November 2010 7:23 PTG  

kalu makan bom mesti sebiji dah cukup

Sharinginfoz 12 November 2010 7:58 PTG  

memang kuih ni sedap kan makan dengan teh o ke

Cik SHiNJU 12 November 2010 9:02 PTG  

Lamanyer dah koi x jumpe kuih bom nih...Dulu jaman skoloh salu beli kat kantin..koi nak buat sdiri tatau resepi..uhuh..27 biji jer aok mkn? kenyang ker byk itu? :p

eelobor 12 November 2010 9:19 PTG  

bukan ada bijan di kuih bom tuh?

sahromnasrudin 12 November 2010 9:36 PTG  

salam.,.mesti kua angin cam bom kan heheheh

Mazru Majid 13 November 2010 3:45 PG  

balerrrrrrrr.....

mentekedaroh te....hahaha

shapoji 13 November 2010 8:32 PG  

kuih bom gini eh??? yg ader salut ngan bijan2....

azzey 13 November 2010 10:13 PG  

relevan: kah3.......27 biji,np x cukupkan 30 weh.....hi3....

Catat Ulasan

Info,Berita,Hiburan yang Hangat dari Dalam dan Luar Negeri

Terima kaSih..kerana melayari relevan Sokmo

Catatan Popular

Ikut rapat rapat

Google+ Followers

MENARIK PERHATIAN

Segala penulisan dan gambar gambar di dalam blog ini bukan lah hak sepenuh penulis..barang siapa yang mendapat kesusahan yang teruk seperti terjejas akal minda dan fikiran selepas melayari blog ini bukan lah tangunggan penulis..di atas apa jua komen yang menyentuh sensitiviti seperti memporak peranda kan kesejahteraan..penulis juga tidak akan bertanggung jawab..

Sekian Terima kaSih
original design by : relevan
modified by : relevan

  © Blogger templates The relevan Scripts Template by relevan Scripts 2010

Back to TOP