GILA GAJET II


Oh Gasak! ( Gosip Hiburan Terkini )

Carian dalam blog ini

Ahad, 30 Jun 2013

Lelaki Ini Makan 10 Kali dalam Setahun

Kirby de Lanerolle yang makan 10 kali dalam setahun (Foto: Oddity Central)

SRI LANKA - Pria bernama Kirby de Lanerolle mempunyai kebiasaan yang unik. Dia makan makanan biasa hanya sepuluh kali dalam setahun. Pasalnya De Lanerolle adalah seorang breatharian dimana dia menganggap dirinya mendapat makanan dari cahaya, angin, dan "getaran dari tuhan".

Banyak orang yang telah meninggal dunia selepas menjalani kehidupan sebagai breatharian. Namun, Kirby mengaku telah berlangsung tanpa makan selama lima tahun.

Kira-kira lima tahun silam dia membaca beberapa naskah kuno tentang orang-orang yang tidak makan selama enam tahun dan tidak minum air selama 40 hari dan 40 malam. Dirinya juga membaca tulisan seorang guru yang mengatakan bahawa kanser, diabetes, dan penyakit jantung, semua hal yang membunuh orang saat ini, disebabkan oleh makanan.

Oleh kerana itu, dia memutuskan untuk berhenti makan dan minum selama seminggu. Selepas beberapa minggu dia melanjutkan masa tidak mengambil apa-apa itu menjadi sebulan.

Belum lama ini Kirby tampil di acara TV Taboo, di Amerika Syarikat (AS), di mana dia mengatakan bahawa "ada sumber tenaga di luar sana yang lebih besar dari kalori makanan yang anda masukkan ke dalam badan anda".

Para ahli perubatan meyakini manusia rata-rata boleh pergi selama dua bulan tanpa makanan, tapi Kirby mengatakan ia hanya makan tujuh kali dalam 10 bulan terakhir dan menghadkan dirinya untuk 500 kalori per makanan.

Kirby mengatakan bahawa setiap kali mengambil makanan, dirinya merasa lelah dan sakit.

"Ketika saya makan makanan, itu membuat saya merasa sangat lelah. Dan kewaspadaan saya hilang ketika saya makan," ujar Kirby, seperti dikutip Oddity Central, Sabtu (29/6/2013).

Para ahli memperingatkan tentang bahaya breatharisme, tapi Kirby mendakwa dia mempunyai hasil check-up kesihatan yang sempurna. Bahkan, dia yakin kebiasaannya itu melambatkan proses penuaan dan membuatnya abadi.

* Sumber okezone.com


0 Merujuk kepada perkara diatas :

Catat Ulasan

Info,Berita,Hiburan yang Hangat dari Dalam dan Luar Negeri

Terima kaSih..kerana melayari relevan Sokmo

Catatan Popular

Ikut rapat rapat

MENARIK PERHATIAN

Segala penulisan dan gambar gambar di dalam blog ini bukan lah hak sepenuh penulis..barang siapa yang mendapat kesusahan yang teruk seperti terjejas akal minda dan fikiran selepas melayari blog ini bukan lah tangunggan penulis..di atas apa jua komen yang menyentuh sensitiviti seperti memporak peranda kan kesejahteraan..penulis juga tidak akan bertanggung jawab..

Sekian Terima kaSih
original design by : relevan
modified by : relevan

  © Blogger templates The relevan Scripts Template by relevan Scripts 2010

Back to TOP