GILA GAJET II


Terkini dari relevan Sokmo

Oh Gasak! ( Gosip Hiburan Terkini )

Carian dalam blog ini

Sabtu, 31 Ogos 2013

Aneh, Penduduk di Desa Ini Majoriti Penjenayah Seks

Suasana desa Miracle

Sebuah desa unik terdapat di Amerika Syarikat (AS). Desa Miracle yang terletak di pinggir Negeri Florida majoriti dihuni oleh penjahat seks

Desa itu memang sengaja dibuat untuk menampung para penjahat seks. Miracle ditubuhkan oleh seorang pastor bernama Dick Witherow pada 2009.

Undang-undang Florida melarang penjahat seks tinggal berhampiran tempat umum seperti sekolah, taman atau tempat penjagaan anak. Dasar itu membuat warga yang pernah tersangkut kes jenayah seksual kesulitan mencari tempat tinggal.

Warga Miracle mempunyai pelbagai latar belakang kes jenayah seksual. Kes yang mereka pernah alami seperti pornografi anak, gangguan seksual, serta berhubungan badan dengan anak di bawah umur. Sebahagian besar penghuni Mirale adalah lelaki. Hanya ada satu orang perempuan yang menetap di sana."Sekira 10-20 orang mengajukan permohonan tinggal tiap minggunya," ujar pengurus dewa, Jerry Youman, seperti dipetik BBC,Sabtu (30/8/2013).

Sekurang-kurangnya 200 orang kini menghuni Miracle. Pengurus desa memeriksa dengan teliti latar belakang para calon warganya.

"Kami tidak menerima calon warga yang mempunyai sejarah penyalahgunaan dadah ataupun orang yang kejahatan seksualnya terlalu parah. Kami berusaha melindungi bandar ini dan warganya," tambahnya.

Ada pula warga Miracle yang idak mempunyai latar belakang kejahatan seksual. Mereka berada di wilayah itu jauh sebelum Miracle ditubuhkan.

"Desa ini sangat damai dan jarang muncul masalah. Mereka (bekas penjahat seks) bersikap dengan baik," ujar penghuni senior Mirale Edgar Walford.

Sumber vivanews.com


0 Merujuk kepada perkara diatas :

Catat Ulasan

Info,Berita,Hiburan yang Hangat dari Dalam dan Luar Negeri

Terima kaSih..kerana melayari relevan Sokmo

Catatan Popular

Ikut rapat rapat

Google+ Followers

MENARIK PERHATIAN

Segala penulisan dan gambar gambar di dalam blog ini bukan lah hak sepenuh penulis..barang siapa yang mendapat kesusahan yang teruk seperti terjejas akal minda dan fikiran selepas melayari blog ini bukan lah tangunggan penulis..di atas apa jua komen yang menyentuh sensitiviti seperti memporak peranda kan kesejahteraan..penulis juga tidak akan bertanggung jawab..

Sekian Terima kaSih
original design by : relevan
modified by : relevan

  © Blogger templates The relevan Scripts Template by relevan Scripts 2010

Back to TOP