GILA GAJET II


Terkini dari relevan Sokmo

Oh Gasak! ( Gosip Hiburan Terkini )

Carian dalam blog ini

Jumaat, 31 Julai 2009

Kecoh dalam berbahasa Inggeris

Ada benda yang kawan rasa pelik dengan orang Melayu kita ni.. Cuba kita tinjau,ramai tak tau berbahasa Inggeris..sebab itu bahasa penjajah..ada yang kata tak perlu nak berlajar beriya iya..

Bagi kawan yang rasa peliknya..Anak orang putih kecil kecil lagi dah pandai berbahasa Inggeris..Ada jugak orang Melayu kita dah tua tua pun tak pandai lagi dan tak reti reti lagi bercakap dalam bahasa Inggeris..

* Ada yang nak kena lotor ni *

10 Merujuk kepada perkara diatas :

hai 31 Julai 2009 11:16 PG  

mok ayoh deme tu orang putih,memang la dia pandai cakap bahasa deme..doh,anok orang melayu pon otomatik pandai cakap bahasa melayu..tapi akok koi la kan,mase kecik dulu lagi terrer,anok melayu,tapi tak reti cakap melayu,sebab india depan rumah mok koi yang byk dok ngasuh dia,dia asyik speaking bahasa tamil...pening mok koi!!

Webmaster@Echam 31 Julai 2009 2:51 PTG  

Dahtu gone skang ni akok aok. Buleh dah ke cakap melayu???

haz ,  31 Julai 2009 3:00 PTG  

budi bahasa budaya bangsa...klu x krn masaalah bahasa nih x lah PSIMmcm biskut.kjab ada kjab x de..yg poning udak2 la..sush gak nk citor..huhu

endiem 31 Julai 2009 3:10 PTG  

tapi lagi pelik ..bila orang putih dah nak mati pun tak reti cakap melayu..

relevan 31 Julai 2009 4:20 PTG  

* A'ah lah hai..betui kata webMaster..anok akok deme te dah buleh cakop melayu dah?..

* Betul ke gitu haz..eden mkn beskut sodap yor..

* Memang pelik yer endiem..Bahasa Jiwa Bangsa..

pOnstan 31 Julai 2009 8:03 PTG  

Resimay

To hOOm it mei kansern,

I waunt tO aply fOr the jOb what I saw in the paper.

I can type realee quik wit One finggar and dO sum a cOunting...

I think I am gOOd On the phOne and I nO I am a pepOle persOn, pepOle really seam tO respOnd tO me well.. Certain wOmen and all the menn.

I nO my spelling is nOt tO gOOd but find that I Offen can get a jOb thru my persinalety..

My salerery is Open sO we can diskas wat yOu want tO pay me and wat yOu think that I am wOrt,

I can start emeditely. Thank yOu in advanse fOre yOre anser.

hOpfuly yOre best aplicant sO farr..

Sinseerly,

pOnstan.

relevan 1 Ogos 2009 8:13 PG  

erk?..p0nstan..nahi2 zindegi..Ingeris ko mcm bunyi dari Cocos island jerk..

Fadh 2 Ogos 2009 10:16 PG  

koi ngajor bahase omputih tiap2 hari...tp koi xpenoh bangga dengan bahase tue...dlm entry koi xde yg koi tulis dlm bahase omputih...bukan koi xreti tapi koi amat menyanjung tinggi bahase melayu.

xiiinam 2 Ogos 2009 10:22 PG  

Bahasa Inggeris memang kena dipelajari...
Tapi bukan untuk didaulatkan....




Saya?
Memang setiap hari membetulkan anak-anak berbahasa...
Membetulkan yang terbiasa...
Membiasakan yang betul...

relevan 2 Ogos 2009 9:04 PTG  

* Yer...fadh jgn smpai anak bangsa kita tak reti lalu bahasa Ingeris ni..

* Betul tu xiiinam...wellcome.. betul dgn ertikata yg bermakna membetulkan..

Catat Ulasan

Info,Berita,Hiburan yang Hangat dari Dalam dan Luar Negeri

Terima kaSih..kerana melayari relevan Sokmo

Catatan Popular

Ikut rapat rapat

Google+ Followers

MENARIK PERHATIAN

Segala penulisan dan gambar gambar di dalam blog ini bukan lah hak sepenuh penulis..barang siapa yang mendapat kesusahan yang teruk seperti terjejas akal minda dan fikiran selepas melayari blog ini bukan lah tangunggan penulis..di atas apa jua komen yang menyentuh sensitiviti seperti memporak peranda kan kesejahteraan..penulis juga tidak akan bertanggung jawab..

Sekian Terima kaSih
original design by : relevan
modified by : relevan

  © Blogger templates The relevan Scripts Template by relevan Scripts 2010

Back to TOP