GILA GAJET II


Terkini dari relevan Sokmo

Oh Gasak! ( Gosip Hiburan Terkini )

Carian dalam blog ini

Rabu, 28 Oktober 2009

100

Banyak benda yang akan membabitkan dengan angka yang ke 100 ini.. bagi suri rumah yang lepas bersalin sanggup berpantang 100 hari..cuma si suami mungkin tidak akan sanggup menghadapi situasi demikian..

Begitu juga dalam masyarakat melayu lama kita akan membuat kenduri arwah kepada simati pada hari yang ke 3 ke 7 ke 40 dan ke 100 ( ada yang kata nak buat kenduri arwah buat jer lah..tak payoh lah nak mengira hari )..

Selalu kanak kanak bermain nyorok nyorok pun akan mengira sampai 100 baru boleh buka mata untuk mencari rodong lain yang menyorok..begitu juga jika menuntut ilmu kebal kena bertapa 100 hari juga dengan memakan bertih beras sehari sebiji hingga ke 100 biji.. ( ye ke? )

Ngapa hal nya kawan duk melalut dengan angka 100 ni.. Lor rupa rupanye entri ( publish p0st ) kawan dah mencapai angka yang ke seratus..

Tahniah kepada komputer dan internet pejabat kawan yang kawan pinjam..dan juga c.c mie cyber .. untuk Echam.com aok nanti kita jumpa dekat dangdut Bandar Inderpura sebelah Kopitiam kita celebrate buat yang ke 100 kali ni..

30 Merujuk kepada perkara diatas :

Teratak Murniku 28 Oktober 2009 11:51 PG  

Sallam, en releven, rajin betul aok menulis yee, ni entry yang ke seratus yee..tahniah...tak nok buat kenduri kee..kala buat jangan lupa jemput saya yee..

al-lavendari 28 Oktober 2009 12:03 PTG  

salam. t.kasih kerana sudi jadi follower saya yang ke 55. Nampaknya lambat lagilah nak dapat follower yang ke 100.
tahniah kerana blog anda dah mencapai 100 publish post.

relevan 28 Oktober 2009 12:17 PTG  

* Wslm Asma..jika ada rezeki lebih InsyaAllah..nak jemput tentu boleh saja..bukan jauh pun..

* Wslm al lavendari..sama sama lah kita ziarah menziarahi..ikut mengikuti..demi memeriahkan halaman yang kita bina ini bersekadar untuk berkongsi pendapat..

YASSIN 28 Oktober 2009 12:30 PTG  

Kala dapat RM 100 tengoh2 bulan nei best juge hehehehe........

imHepPie 28 Oktober 2009 1:30 PTG  

tahniah2 hehe...kene keje jkeras nih utk hasilkan yg 100 entri

Webmaster@Echam 28 Oktober 2009 1:55 PTG  

Erkkk.. ada dangdut ke kat sana. Kawan tak layan dangdut abg syed. Kawan layan lagu 60an ngan joget lambak.. hahahhah...

AuntieYan @ Makcik Blogger 28 Oktober 2009 2:42 PTG  

Salam En. Releven,

Kalau rajin mengadap blog,cepat je entrynya sampai angka 100.Tahniah lah!
Blog saya baru mencapai 300+ entries, blog lama, tak tahu berapa, tapi rasanya banyak lah jugak...maklum dah 6 tahun jadi blogger. Sejak kebelakangan ni memang slow sesangat...malas weh!...rajin baca blog orang saja.Banyak pulak blog-blog yang menarik saya jumpa. He!...he!

endiem 28 Oktober 2009 3:08 PTG  

Tahniah.. teruskan hingga ke 1,000 pulak..

Finaz 28 Oktober 2009 3:12 PTG  

sekali dangdut lah pulak hahaha...

anyway relevan tahniah, teruskan menulis sebab aok ada byk peminat termasuk saya hehehe

sI tEDI 28 Oktober 2009 3:31 PTG  

semoha entry yg ke 100 memberi semangat untuk menulis entry sehingga ke 200 300 400 dan seterusnya.. :)

relevan 28 Oktober 2009 4:37 PTG  

* Moh en yassin kita dptkan 100rm ptg ni..pening ni..

* Terima kaSih pB..

* Terima kaSih mimie..

* Leer Echam..apa ke joget lambak yang aok suka..tak rock lalu..kata nak merempit semula..

* Wslm makcik blogger..terima kaSih..tengah rajin ni..dulu penoh kwn biorkan blog kwn ni setahun bersawang..puas kwn mengiraikannye semula..

* Teri kaSih endiem..akan kwn sampaikan juga kepada angka ke 1,000000..biar pun sehingga ketitisan entri yang terakhir..selagi nyawa dikandung badan..

* Erkkk?.. Finaz..ishk2 kita semua kat dalam ni saling minat meminati..manjadi peminat dan meminat.. (kwn pun peminat aok ) he he..

* Terima kasih si Tedi..selagi broadband belum putus akn kwn terus.. :)

lalink7 28 Oktober 2009 5:02 PTG  

hehe..mcm xreleven je budak main nyorok2 kire sampai 100..sampai sepuluh ade la...hehe..

100 tue banyak sangat silap2 main nyorok2 sampai malam..hehe

relevan 28 Oktober 2009 5:07 PTG  

* He he he syyy..Lalink7

izman 28 Oktober 2009 5:11 PTG  

tahniah sebab dah sampe entri ke 100. teruskan menulih.

bab tunggu 100 hari isteri bersalin tu kah terasa. nampok gayanye 100 hari kah pose weh!

relevan 28 Oktober 2009 5:14 PTG  

He he izman..Selamat berpuasa kembali..

al-mankaraqi 28 Oktober 2009 5:52 PTG  

salam abangnder....

tahnioh!

belog awok memang best!

Cikgu Jang .. 28 Oktober 2009 6:28 PTG  

awok memang dasyat giler....tapi jgn pulak jadi giler...hehehe...

relevan 28 Oktober 2009 6:30 PTG  

* Wslm al Mankaraqi..
Aok punya belog pun bes juge..
Jgn lupa kim salam kwn kat Tok semail Saberi aok ter..he he..

a kl citizen 28 Oktober 2009 8:23 PTG  

assalammualaikum

tahniah....

Fadh 28 Oktober 2009 9:40 PTG  

100??? tahniah moga dapat capai entri yang ke 1000.

maiyah 28 Oktober 2009 11:09 PTG  

dpt hadiah tak hehee.. utk pengkomenan

Red 29 Oktober 2009 12:07 PG  

oit gi dangdut ker?? akak tau kang kena sebat 100 kali huhu

langkasuke 29 Oktober 2009 3:20 PG  

tahniah2.. dah sampai seratus rupenye ek.. bile la kwn punye entry nak sampai seratus.. haih..

relevan 29 Oktober 2009 7:32 PG  

* Tengoh mengila ni Cikgu Hj..

* Terima kaSih mie..Moh mgetea.

* Wslm a kL Citizen n terima kasih..

* Malah ke sejuta Cikgu Fadh..

* Sabar Maiyah..kita buat cabutan bertuah secara maya nanti..he he..

* Aiseh Red...jgn lah bagitau akak..

* Uiks nasri..kejap ander kejap tak ander..kat Mesir musim bunga ke?..

Fatt Chin Choy 29 Oktober 2009 1:57 PTG  

hehehe
ada celebration rupanya

relevan 30 Oktober 2009 6:42 PG  

Ko nok join boleh saja Ah Fat..

eeeda 31 Oktober 2009 9:13 PTG  

Koi pun klu terdesak nak guna tenet .... mie cyber gak yg ditujunya....
Bila damak nak ada 3G nie....

relevan 2 November 2009 10:04 PG  

* Lor eeeda ngape aok baru cakap ke kawan aok mboh juge ke cc mie cyber tu..kwn nalor ada situ..

Catat Ulasan

Info,Berita,Hiburan yang Hangat dari Dalam dan Luar Negeri

Terima kaSih..kerana melayari relevan Sokmo

Catatan Popular

Ikut rapat rapat

Google+ Followers

MENARIK PERHATIAN

Segala penulisan dan gambar gambar di dalam blog ini bukan lah hak sepenuh penulis..barang siapa yang mendapat kesusahan yang teruk seperti terjejas akal minda dan fikiran selepas melayari blog ini bukan lah tangunggan penulis..di atas apa jua komen yang menyentuh sensitiviti seperti memporak peranda kan kesejahteraan..penulis juga tidak akan bertanggung jawab..

Sekian Terima kaSih
original design by : relevan
modified by : relevan

  © Blogger templates The relevan Scripts Template by relevan Scripts 2010

Back to TOP