GILA GAJET II


Terkini dari relevan Sokmo

Oh Gasak! ( Gosip Hiburan Terkini )

Carian dalam blog ini

Selasa, 27 Oktober 2009

Sapa kata dulu kawan tak rempit



Kawan terjumpa gambar ini terselit celah almari dapur rumah kawan..gambar kenangan ini sewaktu zaman kawan tengah mengganas..kawan abadikan gambar ini sewaktu selepas menuang minyak di sebuah stesen simpang 3 Jalan Temerloh - Mentakab..tahun tidak dapat dipastikan..yang kawan tau umur kawan masa te sekitar 24 tahun lebih kurang..

Motor ini telah dijual secara timbang kilo oleh anok sedara kawan..kira nye memang gempak time ni..zaman kemuculan motor Gpang serta RXS dan RXK yang pickup nye memang digilai waktu itu..

Zaman kegemilangan kawan ni tidak lah macam sekarang..rempit sana sini..wheelie serta weekang tak tentu arah serta usung anak dara orang kehulu hilir..Dulu dulu dia orang tak panggil Mat Rempit..gelaran cuma sekadar Mat Motor Clutch saja..Kome dulu ada team bernama R2 ( Road Runner )..cukup berdisiplin..bila berkonvoi jer pasti ada permit..

Ada juga ketika kawan nyaris di baling parang sewaktu test power pickup tepi jalan masuk Masjid ketika waktu maghrib..( patut pun )

25 Merujuk kepada perkara diatas :

sI tEDI 27 Oktober 2009 2:52 PTG  

aduhai.. zaman muda2 ye bro..

Webmaster@Echam 27 Oktober 2009 3:15 PTG  

Abg Syed,
Tolong cari ke kawan moto Gpang. Kawan nak beli. Nak bawak pegi keje....

hai 27 Oktober 2009 3:21 PTG  

zaman tu koi merasa bawak RXS jugak...koi penah bwk moto laju..tetiba ada lopak menanti...koi redah je...mujur koi terpelanting dalam semak..moto tah kemana hala...yang kelakarnya koi berkonvoi..bila dgr bunyi bising2 kat belakang,member koi paling ke belakang..terkejut diorang tgk tinggal motor je..org hilang..lama gak koi dok dalam semak,menahan sakit!!

Finaz 27 Oktober 2009 3:24 PTG  

oo...boleh tahan.. zaman ni ada tak macam dalam cite gila2 remaja (faizal hussain berlakon) tu..?

Red 27 Oktober 2009 3:30 PTG  

pergghh dasat jugak...kalo mt rempit tgk mesti nangis punya

Fadh 27 Oktober 2009 3:36 PTG  

huh koi tau dah...uper nyer aok laa pengasas kumpulam mat rempit yang ande skrg nie he he he he

AzMas 27 Oktober 2009 4:08 PTG  

pehhhh... zaman Jaki Jipang weh

Mawar_berduri 27 Oktober 2009 4:28 PTG  

Teringat motor lama ayah .... dulu selalu duduk atas tank kat depan... :)

hani@debumelukut 27 Oktober 2009 8:24 PTG  

hmm..boleh tahan jugak yer..itu baru bab rempit..bab pakai kasut john travolta tak cakap lagi...share photo time muda2 ni menggamit nostalgia..seronok!

Cikgu Jang .. 27 Oktober 2009 9:10 PTG  

ke kes motor RXX tu akak tergoda ngan aok ..... emsem jugak yek masa remaja dulu ye....hehehe

sonata anak kancil 27 Oktober 2009 9:28 PTG  

rempit dulu rempit sekarang - jauh beza...le ni tak takut mati! rempit le ni suka mati di jalan yang lurus!

sha 27 Oktober 2009 10:44 PTG  

tengok gaya org..hensem jugak teh

Fatt Chin Choy 28 Oktober 2009 12:09 PG  

hahaha
syukur masih selamat dr parang tu

LIPISLADY 28 Oktober 2009 12:15 PG  

Sallam, en. relevan masa aok rempit kat masjid tu kira aok nok test powerlah yee?/

anaklaut 28 Oktober 2009 8:11 PG  

bakpo jualnya moto tu...


kenangan mengusik jiw tu..

relevan 28 Oktober 2009 8:35 PG  

* Yer Tedi..

* Roger Echam..Susah dah nak nengok moto Gpang ni berkeliaran diatas Jalan raya sekarang ..naik moto Gpang serupa duduk atas belakang Buaya..
mendatar..amat tak sesuai untuk bawa aweks..aweks boleh mengelincir jika terlebih pulas thortle..moto Gpang ni dikategori kan sebagai moto maut ketika itu..

* He he Hai..ingat lagi zaman Lagenda RXS dan RXK..yang pergi langgar lopak buat apa..

* Finaz..
Zaman gila gila remeja tu terkemudian sedikit..zaman tu Scrambler memenuhi Jalan raya..

* Mesti mat2 Rempit sekarang rasa tercabar dengan kewibawaan mat2 motor zaman dulukala..

kiki lala 28 Oktober 2009 10:02 PG  

wah! bro...macho juga arrr time muda2 dulu..
siap ada geng motor lagi...hehehe...
nostalgia ni..

lepas ni simpan baik2 gmbr tu ye...s

relevan 28 Oktober 2009 10:41 PG  

* Ha ha Cikgu Fadh..sekarang tak boleh naik moto dah..kene guna double absober..

* Kiranye macam tu lah Azmas..Jaki Gpang..

* Salam Mawar berduri..
Terima kasih menjengah relevansokmo..nanti kita sokmo2 lah yer..

* Hani ingat yer zaman Jon Travolta..antara Graese dan Saturday nite fever..

* Akak nyampoh lagi ada Cik gu Hj..

* Setuju dengan AGK..

* Sekarang pun lagi Hensem Sha..tak percaya tanya Echam @ Webmaster.. he he..

* Aiyaa Ah Fat..kawan aaa.. Memanjat kesyukuran mengenangkan parang lalu atas kepala..

*

alkisah 28 Oktober 2009 3:19 PTG  

Tahun berapa gambar ni bang..klasik sungguh

relevan 28 Oktober 2009 4:56 PTG  

* Wslm LipisLady..
Pas test power kome pun trus ke mesejid berjemaah..

* Salam anak laut..
Dah kene terjual..tak sempat berbuat apa dah..

* Ada banyak lagi gambar2 macam tu kiki..kena susup juga ket bawah rumah untuk mendapatkan semula gambar2 ni..

* Kira kira 23 tahun sudah tu Alkisah..

relevan 29 Oktober 2009 7:53 PG  

* Uiks Mie..kira kira lasak juga zaman tu..ganas kehulu hilir..

pakcik kordi 29 Oktober 2009 3:42 PTG  

wehh...koi tAU NGat tpt nie..hahaha...koi sokmo isi myk kt sini...koi folo aok dh weh!rodong2!yiihaarr!!!

relevan 30 Oktober 2009 9:38 PG  

* Orait Pakcik Kordi..nanti kita mgetea kat restoran Ali Mentakab..roger2..

Catat Ulasan

Info,Berita,Hiburan yang Hangat dari Dalam dan Luar Negeri

Terima kaSih..kerana melayari relevan Sokmo

Catatan Popular

Ikut rapat rapat

Google+ Followers

MENARIK PERHATIAN

Segala penulisan dan gambar gambar di dalam blog ini bukan lah hak sepenuh penulis..barang siapa yang mendapat kesusahan yang teruk seperti terjejas akal minda dan fikiran selepas melayari blog ini bukan lah tangunggan penulis..di atas apa jua komen yang menyentuh sensitiviti seperti memporak peranda kan kesejahteraan..penulis juga tidak akan bertanggung jawab..

Sekian Terima kaSih
original design by : relevan
modified by : relevan

  © Blogger templates The relevan Scripts Template by relevan Scripts 2010

Back to TOP