GILA GAJET II


Terkini dari relevan Sokmo

Oh Gasak! ( Gosip Hiburan Terkini )

Carian dalam blog ini

Khamis, 29 Oktober 2009

Sehdeiy ngat

Pagi ini terasa badan suam suam kuku..selok dompet duit..ada 6rm lagi boleh lagi beli suratkhabar..oleh kerana akak tak sempat nak siapkan sarapan pagi..kawan terpaksa mgetea di warung saja..

Kat warung awek koner belakang pejabat pos ni ramai orang..pekerja pos dah tentu minum disitu...kawan order tea 'o sama koe tiow goreng bubuh sambal ikan bilis..

Sambil minum sambil mikir..bila lah nak kaya raya ni..tetiba datang rodong lama kawan yang telah 4 tahun bersara dengan Mercedes lampu belalang nye.. ''Siap lah ni karang..kot mboh dia membayor air dan makanan kawan ni..'' ..

'' Weih inCas..aok minum mender koi bayor ke oak ni..''kata rodong kawan setelah selesai minum..meski pun kome duduk berlainan kerusi dan meja..

'' Tea 'o dan koe tiow goreng jer '' jawab kawan..

'' Loh sehdeiy je aok makan yak ''..kata rodong kawan sambil terus membayar dan berlalu..

Minum air tea o' dan makan koe tiow dia kata sehdeiy?..Mentang dah jadi orang kaya ..dan kawan senyum dengan senang hati kerana 6rm kawan tak luak lagi lantas terus membeli suratkhabar baru 1.50rm saja..

** Untuk pengetahuan rodong kawan yang pakai Mercedes mata belalang tu..telah disara awalkan oleh majikan kerana menyalah guna kuasa dalam kerjanye.. ( ada ke buat kerja kontrak dalam waktu kerja dengan Syarikat ).. sehdeiy je..

( Sehdeiy membawa maksud dengan mengambil mudah..boleh juga diklasfikasikan sebagai Ledeiy dalam ertikata bermaksud senang )

21 Merujuk kepada perkara diatas :

endiem 29 Oktober 2009 9:07 PG  

ajaklah rodong aok te gi kopitiam pulak.. ajak koi sekali.

Finaz 29 Oktober 2009 9:08 PG  

o...masaawal2 baca tadi ingatkn sehdeiy tu maksudnya sedih sgt..tp takpe relevan jgn risau sy ada terbaca kata2 dr Brian Tracy, dia kata bila kita terfikir utk jadi kaya atau utk bjaya actually kita dah half way kesana. Aok dah dekat2 le tu..dah kaya esok jgn lupa kat kitaowang tau hehehe

YASSIN 29 Oktober 2009 9:21 PG  

Dia buat keje gitu dpt juga pakai mata berlalang hehehe...tapi kawan teringat juge kisoh kekatu (kalkatu) nyer bagi tuhan kepok ke dia maka terbang laa ia ke udara apa rupenya ...jadi makanan burung layang2 je....

al-lavendari 29 Oktober 2009 9:25 PG  

nasib baik dia di sara awalkan ... kalau di pecat, lagi malang.

relevan 29 Oktober 2009 11:23 PG  

* Ajak pergi dangdut pun mboh dia..moh endiem ..kopitiam dangdut..

* Finaz..kwn kaya nanti kwn tak lupa daratan punya..aok lah orang mula mula yang kwn belanjer..

* Kwn rasa aok kenal orang te..nanti en yassin selalu lah datang mgetea belakang pejabat pos..

* Salam al Lavendri..kalu dipecat apa habuk pun tak dapat..

lalink7 29 Oktober 2009 12:06 PTG  

sehdeiy << maksud die tue cri lam kamus dewan ke releven? hehehehe...

Teratak Murniku 29 Oktober 2009 12:12 PTG  

Sallam Relevan, saya nih bersara awal juga, tapi jangan kata nak pakai mata belalang, telor mata lembu pun kadang-kadang tak mampu nak makan..hehehe...sedeh yeee...

Fadh 29 Oktober 2009 12:38 PTG  

nok gone kan...kite xberduit...dia ande duit, boleh laa kabor gitu ke kite...cer kala kite ande duit banyok...ntah2 lagi teruk kelakuan kite he he he

langkasuke 29 Oktober 2009 12:55 PTG  

doakan sy kaya. kaya sok sy belikan kilang surak kabar tuk aok..

hehehehe..

Mawar_berduri 29 Oktober 2009 2:06 PTG  

...banyak ayat baru dapat dipelajari...hihi..mengetea?..sedap ayat ni..boleh guna nanti... :)

relevan 29 Oktober 2009 3:27 PTG  

* Cari dalam kamus bahasa orang orang kampung je Lalink..

* Wslm Asma..tak per lah mana tau nanti ada rezeki yang datang..mau pakai mata belalang kita..usaha je lah dengan jalan yang baik..jika tak dapat mata belalang mata mentadak pun dah ok..

* Betul Fadh..orang berduit ni cakap macam beruang..

* Okes nasri..kwn nak tiap hari satu paper free jadilah..

* Nanti lagi banyak ayat yang pelik pelik akan keluar kat dalam ni Mawar berduri..

Miecyber @ Sudu 29 Oktober 2009 6:00 PTG  

Biorlah diyer nak cakap mende...Janji aok terus telus dalam tugasan aok tu rodong.....

Fatt Chin Choy 29 Oktober 2009 6:16 PTG  

kena buang kerja tp banyak duit tak luak ah

sha 29 Oktober 2009 11:14 PTG  

teruskan ngan n3 aok yg sehdeiy tuh..

mazru(9m2mzr) 30 Oktober 2009 2:22 PG  

org melayu bila dah kaya gitulah gayenye.

ander masa boleh la kite ngetea weh..

relevan 30 Oktober 2009 6:38 PG  

* Janji kwn dapat mgetea dia yang bayor Mie.. he he

* Orang itu buat kerja lain didalam waktu kerja yang sebenar lah Ah Fat..

* Sehdeiy je Sha..

* Moh Mazru..

relevan 30 Oktober 2009 6:39 PG  

* Janji kwn dapat mgetea dia yang bayor Mie.. he he

* Orang itu buat kerja lain didalam waktu kerja yang sebenar lah Ah Fat..

* Sehdeiy je Sha..

* Moh Mazru..

abu muaz 30 Oktober 2009 8:24 PG  

Pakailah kereta lampu belalang tu.Tuan pakai proton dah oklah .Hati tuan senang dan gembira dari silampu belalang tu.

relevan 30 Oktober 2009 9:16 PG  

* Salam en Abu Muaz..hati tenteram guna kereta lama yang bebas dari hutang piutang.. :)

Mr PenyuBiru 30 Oktober 2009 11:01 PG  

salam ziarah,

aku nak kena baca banyak kali baru paham citer ni.huhu...

relevan 30 Oktober 2009 11:45 PG  

Wslm en Penyu..lama lama akan faham juge..bila dah faham akan rasa seronok jer wehh.. ( selamat datang menziarah )

Catat Ulasan

Info,Berita,Hiburan yang Hangat dari Dalam dan Luar Negeri

Terima kaSih..kerana melayari relevan Sokmo

Catatan Popular

Ikut rapat rapat

Google+ Followers

MENARIK PERHATIAN

Segala penulisan dan gambar gambar di dalam blog ini bukan lah hak sepenuh penulis..barang siapa yang mendapat kesusahan yang teruk seperti terjejas akal minda dan fikiran selepas melayari blog ini bukan lah tangunggan penulis..di atas apa jua komen yang menyentuh sensitiviti seperti memporak peranda kan kesejahteraan..penulis juga tidak akan bertanggung jawab..

Sekian Terima kaSih
original design by : relevan
modified by : relevan

  © Blogger templates The relevan Scripts Template by relevan Scripts 2010

Back to TOP