GILA GAJET II


Terkini dari relevan Sokmo

Oh Gasak! ( Gosip Hiburan Terkini )

Carian dalam blog ini

Selasa, 17 November 2009

20 tanda hampir mati

Baru baru ni Sharifah Anis Syafrina telah mengikuti program .. Pengurusan jenazah mengikut fukaha`islam..anjuran Asrama SMK beliau..

Setelah selesai kursus tersebut dia terus langsung memberi nota dan juga risalah apa yang dipelajari di kursus tersebut kepada kawan..'' Aboh kene study tau '' katanya..

1. Mata kabur..
2. Gigi gugur..
3. Rambut putih bertabur..
4. Telinga tenggelam timbul..
5. Kulit sudah kendur..
6. Lidah banyak kata yang kotor..
7. Akal banyak yang lupa..
8. Makan banyak memilih ( kurang selera )..
9. Banyak minum air tawar..
10. Kaki dan lutut tak kuat berjalan..
11. Ada penyakit darah tinggi..
12. Kencing manis..
13. Lemah jantung / semput..
14. Umur lebih 63 tahun..
15. Cepat sensitif..
16. Asyik menambah harta..
17. Solat jemaah jarang jarang..
18. Menuntut ilmu sekadar mengikut mood..
19. Tidak mahu hijrah diri..
20. Keutamaan dunia daripada program akhirat..

24 Merujuk kepada perkara diatas :

MUSANI LIPAT KAJANG 17 November 2009 4:45 PTG  

Ape kabo rodong? Sihat senalo yek...

Mr PenyuBiru 17 November 2009 5:10 PTG  

seram sejuk plak biler baca n3 ni.

relevan 17 November 2009 5:12 PTG  

* Kome sihat je en Musani..

* Ambil dari Sharifah Anis Syafrina tu Amy..

* Rasa ganjil dan seram je en Penyu biru..nak pula bila rambut putih dah mula membiak ni..hehe!

YASSIN 17 November 2009 6:25 PTG  

tetap takut dan insaf pada kematian tetapi ingin terus hidup.

LIPISLADY 17 November 2009 6:42 PTG  

Assalamualaikum, kala sapa2 ada tanda tuh cepat2 Taubat Nasuha, tu nasihat untuk KEH sekali lah, tapi jangan lupa yee, kala tak ada tanda2 nih pun tak semestinya lambat lagi nok mati...pendek katanya kala nok bertaubat dan beramal soleh janganlah tunggu sampai tanda2 nih datang, kalau sampai tanda2 nih nok beribadat goneh lagi, semuanya dah tak daya nok buat...
Wassalam.

imHepPie 17 November 2009 6:52 PTG  

nasib baik mkn x memilih huhu

sI tEDI 17 November 2009 7:44 PTG  

bukan abah dia je kena study ni.. kami2 pun kena study ni!

TQ Sharifah Anis Syafrina :)

Redz da Tsar 17 November 2009 8:06 PTG  

Sumber mana nie? Kajian ke?

pakcik kordi 17 November 2009 8:19 PTG  

time kaseh mengingatkan ..koi sokmo terleka dgn dunia....time kaseh aok...

sonata anak kancil 17 November 2009 9:38 PTG  

CIRI2 TU TAK SEMSTINYA UMUR LEBIH 63!

kalau rambut putih penuh satu kepala?

sakit darah tinggi/lemah jantung/kencing manis yang mudo2 pun dah ada!!!

maiyah 17 November 2009 9:53 PTG  

alemek.. 1/2/3 tuh dah nampak kat aku huhuwaaaa!!!! :)

Cikgu Jang .. 17 November 2009 10:04 PTG  

antara senarai te...ande ke yg kena mengena, sangkut paut ngan awok rodong?...

mazru 18 November 2009 1:17 PG  

huhu,boleh jd panduan sebelum terlambat..ander ke ciri2 diatas te?

zai 18 November 2009 6:23 PG  

Hmm..bila direnung2 balik kat diri sendiri ni..mmg jelas benar banyak dah nikmat ditarik...rambut mula gugur, kulit dah kendur, gigi berterabur, mata dah kabur..semakin dekat dengan kubur.. hukhukhuk

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ 18 November 2009 8:53 PG  

bis tu law mati terkejut tu dapat ptanda gak ke?

endiem 18 November 2009 8:54 PG  

baguslah aok mengingatkan kome...hal mati ni. mengingat mati adalah dituntut.

Lina 18 November 2009 9:03 PG  

sblm muncul tanda2 tuh seharusnya dah beringat

relevan 18 November 2009 10:41 PG  

* Sememangnye Kematian adalah satu perjalanan untuk menuju kesebuah kehidupan yang kekal abadi..

Saborlah Pakcik Kordi..tengoh berkisor kepala ni..

Mawar_berduri 18 November 2009 11:17 PG  

Uit...lain macam je ...ahax...moh le muhasabah diri .. ;)

Webmaster@Echam 18 November 2009 11:37 PG  

Abg Syed,
Yang mane dah ada kat diri aok???? Ace cerita sikit....

AuntieYan @ Makcik Blogger 18 November 2009 11:39 PG  

Salam En. Relevan,

Bagi Auntie, sumber mana datangnya info ini tidak lah penting sangat...yang penting kita sama-sama dapat membuat satu renungan dan ingatan.Moga-moga kita semua dalam keadaan yang bersedia.

Hemmmm....no.1,2,3,7,10,11 dan 15 tu dah ada pada Auntie....

p/s Terima kaseh pada Cik Sharifah Anis Syafrina. (sedap nama dia)

relevan 18 November 2009 12:22 PTG  

* Ayudeadwish..welcome..

* Kome dah ander separuh dah tanda tandanye wehh..yang pasti kulit sudah kendur..

* Sama sama lah kita ye Auntie Yan..

Catat Ulasan

Info,Berita,Hiburan yang Hangat dari Dalam dan Luar Negeri

Terima kaSih..kerana melayari relevan Sokmo

Catatan Popular

Ikut rapat rapat

Google+ Followers

MENARIK PERHATIAN

Segala penulisan dan gambar gambar di dalam blog ini bukan lah hak sepenuh penulis..barang siapa yang mendapat kesusahan yang teruk seperti terjejas akal minda dan fikiran selepas melayari blog ini bukan lah tangunggan penulis..di atas apa jua komen yang menyentuh sensitiviti seperti memporak peranda kan kesejahteraan..penulis juga tidak akan bertanggung jawab..

Sekian Terima kaSih
original design by : relevan
modified by : relevan

  © Blogger templates The relevan Scripts Template by relevan Scripts 2010

Back to TOP