GILA GAJET II


Terkini dari relevan Sokmo

Oh Gasak! ( Gosip Hiburan Terkini )

Carian dalam blog ini

Selasa, 22 Disember 2009

Membeli dan belah

Semalam kawan pergi membeli belah beg..baju..kasut dan segala peralatan sekolah anak anak dara kawan di bandar M..dan kawan pun sempat juga menyibuk membeli sepasang kasut baru untuk kawan..Akak pula tak beli apa apa..cuma bila nampak kedai perabut mata nya liar menengokkan kerusi almari dan peti sejuk..

Setelah segala urusan selesai dibandar M..kawan pun hala ke bandar T..bandar T tempat kawan dibesarkan..ada banyak juga perubahan tapi sebelah malam di bandar Lama T masih lagi suram..

Kawan sempat juga mengetea dan makan makan dibenteng tepi sungai..

'' Helo Aie..aok datang kat gerai Abu Rokiah sekarang kita mengetea kawan ander sama awek 2 orang ni ''..kawan menelipon seorang rodong..

'' Oke kejap lagi koi datang..koi mandi dulu yak''..lagi 3 minit koi sampai jawab Aie rodong kawan tadi..

'' Kit nak mandi jarak dari rumah hampir 15km sempat ke 3 minit '' kata hati kawan..

Sedang kawan tengah makan sampailah rodong bernama Aie tadi..
Sibuk pula dia menanya kawan..'' mana awek 2 orang te''..
.

'' Ni haa..'' jawab kawan sambil menunjukan kepada 2 orang anak dara kawan seorang berumur 10 tahun seorang lagi berumur 12 tahun..
.
'' Lor...lambat lagi lah koi boleh jadi menantu aok yak '' balas Aie..
.
'' Lambat lagi '' jawab akak pula..
.
Dan Aie terus mengoder air batu bandung berlaici..
.
** Seronoknye kome berjumpa dengan pemuda bernama Aie ini yang dikenali juga sebagai Pakcik Kordi..

25 Merujuk kepada perkara diatas :

pakcik kordi 22 Disember 2009 8:21 PG  

hahaha...entry khas utk pakcikkordi aka abangbesi....=)

tq boss sbb belanje smlm.seronok jumpa boss sekeluarga.dan akak yg sporting.cayalah.nt nk study lukisan dan mcm2 lg dgn boss.ok?kem slm akak n anak ank semua....nt dtg lg kome plok yg belanje ok?

sonata anak kancil 22 Disember 2009 8:28 PG  

releven nak tanya rodong tu apa maknanya? selalu gak baca - asyik - rodong - rodong - rodong aje...tau la itu loghat sana!

kawan belum beli lagi segala mende nak bukak sekolah ni....sempat tempah seluar 3 helai je utk sorang anak bujang kawan....yang kawan beli semalam - 2 batang pen hitam 1 batang pen merah ....sebab kawan nak sekolah!

YASSIN SULAIMAN 22 Disember 2009 8:34 PG  

Kawan malas ngat ke M atau kebandor T kawan padan di Bandor J aje, abis juge dekat Rm300 utk baju suar baju dll pendek kata utk duit RM 250 duit ehsan kerajaan tu tak jadi kebender kena tokok lagi itu pun ada hok mengoder bender lain lagi mana nok gagor hehehehe....

sI tEDI 22 Disember 2009 8:59 PG  

bersemangat betul dia datang!!
ekekekekeke

redNing 22 Disember 2009 9:17 PG  

sian kt akak tu..nape xdibelinye kerusi ngan peti sejuk tu

seroja jingga 22 Disember 2009 9:57 PG  

semalam ade pakcik kordi call.katanye dah otw nak jumpa bro..pastu aku cakap kat dia..nanti lu call gua ok..gua nak sembang dengan relevan..dia jawab ok

pastu lame aku tunggu tak ade..aku call pakcik kordi..aku tanye mana relevan?
dia kata..gua tak berani nak call lu..bini and anak dia ade..nanti relevan kene hentam ngan lesung!

hampa aku.ces!

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ 22 Disember 2009 10:16 PG  

beliau mmg besh~
lawak tak ley blah~
bisa teransang bulu idung law layan pakcik kordi tu
wakakakakaa

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ 22 Disember 2009 10:17 PG  

t vote aku kat kontes boneka tak sakit tu yer
ni link~
http://bonekaxsakit.blogspot.com/

~AmyLiana8886~ 22 Disember 2009 11:05 PG  

semangat mai smpai 3 minit je..hhehe..xtahan tu tanya awek trus..hhe

~AmyLiana8886~ 22 Disember 2009 11:05 PG  

semangat mai smpai 3 minit je..hhehe..xtahan tu tanya awek trus..hhe

relevan 22 Disember 2009 12:23 PTG  

* Heh heh..Sonata..rodong makna nya sahabat rakan atau pun kengkawan..
Contoh ayat.. Relevan telah mula berodong dengan Pakcik Kordi..

Pakcik Kordi bersama kawan kawan beliau sama juga dengan Pakcik Kordi bersama rodong rodong beliau..

Sekarang Pakcik Kordi/Sonata anak Kancil/Yassin Sulaiman/Sitedi/redNing/Seroja Jingga/Ayudeadwish/AmyLiana/dan ramai lagi adalah rodong rodong relevan.. :)

pakcik kordi 22 Disember 2009 12:44 PTG  

yeah!boss mmg best!jom melukis?!

maiyah 22 Disember 2009 2:30 PTG  

amboii.. dgr awekzz laju je :D

Webmaster@Echam 22 Disember 2009 5:54 PTG  

Abg syed,
Maaflah wehhhh.. kawan tak sehat balik kampung aritu. Dahlah hujan 3 hari berturut2 tanpa henti. Tak kemana kawan balik kampung kali ni.

Mazru Majid 22 Disember 2009 6:05 PTG  

koi nak jugek jumpe dgn aie ni..ngape aok tak letak gambo dia kat cni,boleh la koi tengok wajah nye yg hensem tu..

rabok gek poket ujung bulan nih kapok

Finaz 22 Disember 2009 6:06 PTG  

hehe dgr awek 2 org laju jer pakcik kordi turung..hehe

hans 22 Disember 2009 6:09 PTG  

wah,jumpa pakcik kordi
hahhah
best tuh

relevan 22 Disember 2009 6:29 PTG  

* Sememangnya dia begitu Maiyah..

* Takper Echam..nanti kita buat mega Gathering kita kumpulkan sekurang2 5 ribu orang blogger di Kg Awah..

* Lor Mazru...dekat dah dgn tempat aok te..

* Sememangnye dia begitu Finaz..

* Memang seronok tengok Pakcik Kordi..tapi dia sering menjeling jeling anak dara kawan jer..hehe!

endiem 22 Disember 2009 9:42 PTG  

gambar tu nape kelabu semacam..

pakcik kordi 22 Disember 2009 9:58 PTG  

hahahahahaa....lawak2la komen kt cni..hahahah....

imHepPie 22 Disember 2009 11:00 PTG  

ckp kt pakcik kordi tuh mimie tgh single wahahahah

Hashim Zabidi 22 Disember 2009 11:57 PTG  

Jauhnya berbelanja. Sampai ke bandar M & T . Bandar J apa kurangnya. Klu gitu lencung-lencunglah ke bandar L pulak, mana tau kok ada yg berkenan...

Fatt Chin Choy 23 Disember 2009 4:57 PG  

wah dah jumpa pakcik kordi tu
nak jumpa gak
hehe

Fadh 23 Disember 2009 7:09 PG  

hahaha ye ye jer pakcik kordi tue nak jumpa awek...mesti baju masuk dlam seluar...rambut sikit beloh tepi hehehehe

INTAN RH 23 Disember 2009 9:04 PG  

Len kali gi ngeteh, pggl koi skali :D

ps: Beloh mlm, gi bandar M, jiran bandar T tu, ada dangdut..hehehe :P

Catat Ulasan

Info,Berita,Hiburan yang Hangat dari Dalam dan Luar Negeri

Terima kaSih..kerana melayari relevan Sokmo

Catatan Popular

Ikut rapat rapat

Google+ Followers

MENARIK PERHATIAN

Segala penulisan dan gambar gambar di dalam blog ini bukan lah hak sepenuh penulis..barang siapa yang mendapat kesusahan yang teruk seperti terjejas akal minda dan fikiran selepas melayari blog ini bukan lah tangunggan penulis..di atas apa jua komen yang menyentuh sensitiviti seperti memporak peranda kan kesejahteraan..penulis juga tidak akan bertanggung jawab..

Sekian Terima kaSih
original design by : relevan
modified by : relevan

  © Blogger templates The relevan Scripts Template by relevan Scripts 2010

Back to TOP