GILA GAJET II


Terkini dari relevan Sokmo

Oh Gasak! ( Gosip Hiburan Terkini )

Carian dalam blog ini

Rabu, 24 Februari 2010

Sembang yang pernah kita dengar

Sembang 1

'' Lauk apa kenduri arwah ket rumah Mak Long Bibah malam ni '' kata Pok Teh Seleman kepada Acu senah

'' Lauk daging Kambing ''..jawab Acu senah ringkas

'' Pok Teh ni tak boleh makan lauk daging Kambing..mboh pening kepala''...kata Pok Teh Seleman..


Sembang 2

'' Kereta buatan Malaysia keluaran baru te cantik yek..nampak padat jer '' kata en Topik kepada Mohammad Zaki

'' A'ah memang.. tapi model baru ini semua mengunakan gear auto.. '' jawab Mohammad Zaki

'' Haaa..ni lah yang lemah nya..rasa memang kurang laris jika kereta Malaysia model baru ini tidak dikeluarkan model yang mengunakan gear manual...sebab kereta bergear auto ni banyak punyai masalah..minyak kuat..jika gear box meragam kos tinggi..upah servis gear pula mahal..nak memotong kenderaan lain tak power..bla bla bla bla bla dan bla...'' kata en Topik lagi..

*** Ini lah kan diantara beberapa petikan sembang yang selalu didengar..nak buat guana yak?..

19 Merujuk kepada perkara diatas :

endiem 24 Februari 2010 8:55 PG  

itu kata dek orang, serba salah.

pakcik kordi 24 Februari 2010 9:03 PG  

nk buat gone lg bang,tu mmg ayat org sokmo pakai....layan je la....=)

::FAIZ FARISH:: 24 Februari 2010 9:20 PG  

Tapi saya suka bawak auto. Sebab senang je bila jem... hehehe

Akuanakpahang 24 Februari 2010 9:26 PG  

Cakap hok biasa aje tinggalkan hak luar biase tu..hehehe ayat pening gitu jawab hmmmm..aje

Lina 24 Februari 2010 9:59 PG  

assalamualaikum wbt

lama x jenguk kat sini dah berwajah baru ye blog en relevan... nampak menarik lebih mengancam dari dulu hehehe

zulkbo 24 Februari 2010 10:20 PG  

bab ul..gear tu memang betul..
pakai jadi malas la belaka pas ni..sema auto belaka..he he

Webmaster@Echam 24 Februari 2010 11:01 PG  

Kah... Kah.. Kah.. Kawan dh muok dengor wehhh sembang gini. Rase nak pekup je telinge kalo dengor...

Cikgu Jang .. 24 Februari 2010 11:12 PG  

makan lauk kambing mboh pening kepala...tu kalau dibedalnya semangkuk

pakai gear outo kuat minyak, kos tinggi...tu kerap sgt jalannya kete dan abaikan penyelenggaraan...

mentaliti yg perlu diubah oleh rakyat malaysia ni....

piewahid 24 Februari 2010 11:25 PG  

"nak buat guana yak?.."

koi buat bodo je...

~0~ 24 Februari 2010 2:26 PTG  

xleh wat gano doh...diam je...hahahahha

Finaz 24 Februari 2010 3:23 PTG  

aisey...kat kenduri arwah citer pasal lauk lah pulakkk..

pakai manual kalo jln bumper to bumper mau dpt tekanan darah tinggi. Kena lak kalo tetiap hari huhu....

relevan 24 Februari 2010 4:48 PTG  

* Benar endiem..begitu gaya

* Ayat tak power te Pakcik Kordi..

* Kan ke auto kuat guna minyak Faiz..

* Wslm Lina..kawan sentiasa mengancam..

* Gear auto elok Zul untuk yang sering menghidapi sakit gout..

pakcik kordi 24 Februari 2010 8:56 PTG  

nk power gone lg...kekkeekhh...

Hashim Zabidi 24 Februari 2010 10:45 PTG  

Sembang 3.

tanya: boleh tak kalau takgi orang kahwin?

Jawab: Ha ah! buatlah, esok aok kawin tak sapa nok datang.

maiyah 24 Februari 2010 10:56 PTG  

sy nyer kete no gear2 ngee

Mazru Majid 25 Februari 2010 4:10 PG  

kabo kan je..

"nak senang aok buat kereta sendiri lah weh"

bole gitu?

relevan 25 Februari 2010 8:05 PG  

* Weh echam...keje tempat baru ni aok bz betul yer..

* Tu lah cikgu Hj..gini gamok selalu berlaku..

* Setuju en Pie...kita buat bodo sahaja..

* ~ 0 ~ tak boleh diam jer nanti semua benda tak leh buat..

* Jangan cerita pasal bumper Finaz..nanti orang salah anggap..

fikaryna 25 Februari 2010 12:10 PTG  

ayah saya suka lauk kambing..tp makan x sll ar..pastu sy suka bawak manual..sbb saya suka kan cabaran..lagi pulak taiping x dak jem..hati sng..kaki x sakit..huhu..

zetty 25 Februari 2010 3:16 PTG  

biase jugak dengar orang cakap macam nie...tapi layn jerr...hihihih

Catat Ulasan

Info,Berita,Hiburan yang Hangat dari Dalam dan Luar Negeri

Terima kaSih..kerana melayari relevan Sokmo

Catatan Popular

Ikut rapat rapat

Google+ Followers

MENARIK PERHATIAN

Segala penulisan dan gambar gambar di dalam blog ini bukan lah hak sepenuh penulis..barang siapa yang mendapat kesusahan yang teruk seperti terjejas akal minda dan fikiran selepas melayari blog ini bukan lah tangunggan penulis..di atas apa jua komen yang menyentuh sensitiviti seperti memporak peranda kan kesejahteraan..penulis juga tidak akan bertanggung jawab..

Sekian Terima kaSih
original design by : relevan
modified by : relevan

  © Blogger templates The relevan Scripts Template by relevan Scripts 2010

Back to TOP