GILA GAJET II


Terkini dari relevan Sokmo

Oh Gasak! ( Gosip Hiburan Terkini )

Carian dalam blog ini

Sabtu, 13 Februari 2010

Sepanjang Jalan kenangan 1987 ( Krew CT 3010 dan Siti Zaileha )

Setelah setahun lebih aku bersama krew CQ 8917..aku ditukarkan pula kepada unit perkhidmatan dalam bandar dengan menjadi krew lori sampah ( Kompaktor ) CT 3010..
Ct 3010 pernah masuk Tv dalam iklan sabun basuh berjenama terkenal selepas lori itu dibaik pulih..

Dengan kehadiran kompaktor baru ini kerja akan menjadi lebih senang....sistem hydrolic yang canggih mempunyai lifter untuk meloading metal bin berkeupayaan kuat bagi muatan sampah bermeter padu berat..

'' Awak tau Man.. Leha tu memang suka dekat awak dan dulu dia ada tanya Pak Teh awak ni dah kawin ke belum '' begitu kata kata Pak Teh Mat Yassin kepada Aku..

'' Ntoh lah Pak teh..kawan segan amat dengan perempuan ni '' ...

Ini Metal bin 4 wheel ( Tiada kaitan dengan muzik tau )

Setiap kali aku dan krew melalui lorong Jalan belakang kedai kek tempat Zaileha bekerja pasti aku dijadikan bahan kata antara aku dan Zaileha oleh Pemandu encik.Ma'arof bin Said serta krew encik Zulkifli bin Jaafar..encik Mat Yassin bin Ishak dan encik Hussin bin Abu..ada yang kata bila nak bawa Zaileha dating..Ada juga yang kata..'' Kalau aok tak nak Zaileha kawan yang nak '' kata en Zulkifli yang sudah punya isteri dan 6 orang anak..

Setiap kali lori kami melalui kawasan lorong belakang kedai kek tersebut pasti Zaileha yang akan keluar untuk menghantar sampah ..Aku perasan Zaileha semacam bila nampak aku..Aku macam biasa saja..cuma rasa berdebar debar bila menyambut sampah sarap dari Zaileha..

Macam biasa sebuah panggung wayang uzur tempat aku dan krew berehat bagi melepaskan penat lelah..membuat kerja kutipan Sampah dikawasan dalam bandar ini banyak sangat pancaroba..yang paling menyedihkan hati aku apabila orang orang pasti menutup hidung akibat busuk bau sampah.. Bagi lah mereka mereka ini tidak membuat sampah..

Kini sudah hampir 5 bulan aku mengenali Zaileha tapi tak pernah sekali pun keluar berduaan ..

" Man ada surat untuk aok ..budak kerja kedai kek lorong klinik Sulaiman tu bagi '' jerit Abdul Shukor bin Abdul Rani seorang krew pembersihan longkang..

Ada pantun dalam surat Zaileha

Kalau dedak katakan dedak..
Tiada saya tertampi tampi..
Kalau hendak katakan hendak..
Tiada saya ternanti nanti...

Aku mula menjadi tak tentu arah..'' Arh sudahhh ni..''....

*** AlFatihah untuk encik Zulkifli bin Jaafar..encik Mat Yassin bin Ishak dan encik Hussin bin Abu kerana mereka mereka ini pergi dahulu menemui Tuhan.. Mereka mereka ini banyak mendekatkan hubungan aku dengan Siti Zaileha..


21 Merujuk kepada perkara diatas :

redNing 13 Februari 2010 3:50 PTG  

makin menarik nih..& alfatihah utk mereka2 yg telah tiada

relevan 13 Februari 2010 4:08 PTG  

* Terima kasih redNing..mengimbau kenangan adakala tercetus keseronokan..adakala juga boleh berlaku kesedihan..

sha 13 Februari 2010 4:32 PTG  

sesekali melayan perasaan .. syok gak..

kelompen 13 Februari 2010 5:40 PTG  

hehe cinta pandang ketama ke weh
ralit maca entri aok ne

Miecyber @ Sudu 13 Februari 2010 7:30 PTG  

Al Fatihah untuk sahabat-sahabat Relevan...tetapi best citer niee..saspen dan mendebarkan..tersentuh jiwa koi yang romantis nie..biler nak aok sambong lagi citer nie Relevan yak...tak sabo koi...

ONE ZABA 13 Februari 2010 7:43 PTG  

esok kome nak balik jantut...ada kenduri kawen umah mad nazlan idris.

agak agak boleh terserempak kut...

aRien de GreaT 13 Februari 2010 8:31 PTG  

alamak aii...macam kesah dlm tv la...
ishh...romantis gtu.. :)

Akuanakpahang 13 Februari 2010 8:33 PTG  

Kenangan jika diimbau gitulah ada suku ada duka...ada sedih ada tawa.. alfatihah juga buat yang telah tiada.

ikutsukakoi 14 Februari 2010 12:36 PG  

tak sabo nak tunggu sambungan cerita si leha.happy ending ke atau.......??????

al-lavendari 14 Februari 2010 7:20 PG  

cerita ni ada sambunganya ke tidak ? jangan biarkan orang yang tahu ni tertanya2 !

Finaz 14 Februari 2010 8:40 PG  

alaaa.. sambung lagik..

Ah Fatt 14 Februari 2010 12:43 PTG  

apa lagi?
jangan terlambat

Miecyber @ Sudu 14 Februari 2010 1:27 PTG  

Encik Relevan agak sibuk 3 hari ini sebab di hujani dengan Jemputan Kenduri Kahwin di seluruh Malaysia..

Para peminat di minta bersabar dan tungguu.....

a kl citizen 14 Februari 2010 10:23 PTG  

assalammualaikum

wah main pantun2 dulu2 ya..
hebat


*alfatihah untuk yang telah berjasa

qaseh um masyitah 16 Februari 2010 1:29 PG  

Salam En Releven
bagusnya Siti Zaleha kan...
al fatihah buat mereka yang telah pergi...

relevan 16 Februari 2010 11:14 PG  

* Wslm qaseh um masyitah..

* Bersambung sambung Daun Bidara..sila mengikuti..

pakcik kordi 17 Februari 2010 9:00 PG  

malu malu tapi mahu...kini baru ku tahu....diam diam jauth cinta.,..bersama akhirnya....kakaaaaakahh!!!!!

Catat Ulasan

Info,Berita,Hiburan yang Hangat dari Dalam dan Luar Negeri

Terima kaSih..kerana melayari relevan Sokmo

Catatan Popular

Ikut rapat rapat

Google+ Followers

MENARIK PERHATIAN

Segala penulisan dan gambar gambar di dalam blog ini bukan lah hak sepenuh penulis..barang siapa yang mendapat kesusahan yang teruk seperti terjejas akal minda dan fikiran selepas melayari blog ini bukan lah tangunggan penulis..di atas apa jua komen yang menyentuh sensitiviti seperti memporak peranda kan kesejahteraan..penulis juga tidak akan bertanggung jawab..

Sekian Terima kaSih
original design by : relevan
modified by : relevan

  © Blogger templates The relevan Scripts Template by relevan Scripts 2010

Back to TOP