GILA GAJET II


Terkini dari relevan Sokmo

Oh Gasak! ( Gosip Hiburan Terkini )

Carian dalam blog ini

Jumaat, 12 Februari 2010

Terima kasih encik Bomba

Sebuah tong roro ( Amro bin )..telah terbakar dikawasan Industrial park ..api begitu marak sekali dengan asap yang berkepul kepul ke udara..mencemarkan keadaan disitu..

Bermungkinan disebabkan oleh pengguna yang tidak punya rasa tanggung jawab menjaga harta awam milik PBT ini..Membakar dengan sesuka hati tidak pun membuang sisa lupus yang ada bara api ..

Berlaku nya kebakaran begini akan merugikan banyak pihak..

1. Pihak PBT
2. Pihak Syarikat pelupusan sisa pepejal
3. Pengguna sendiri

Tindakan pantas anggota Bomba dan penyelamat memadamkan kebakaran dalam Amro bin tersebut

Komitmen yang diberi oleh anggota Bomba dan Penyelamat ini sangat sangat dihargai meski pun cuma memadamkan kebakaran dalam Amro bin ..


Api telah dipadamkan dengan sepenuhnya..tindakan seterusnya sisa kebakaran tadi akan dibawa ke tapak pelupusan ( Landfill ) untuk dilupuskan..

*** Terima kaSih yang sangat sangat kepada Bomba dan Penyelamat daerah Jerantut..

24 Merujuk kepada perkara diatas :

Anuar Abdul Aziz 12 Februari 2010 12:48 PTG  

terbakar,membakar,dibakar?????kesian tong tuuuu

sI tEDI 12 Februari 2010 1:15 PTG  

selalunya org bakar sampah dalam tu kan?

Redz da Tsar 12 Februari 2010 1:56 PTG  

Selain tue menyusahkan bomba jugak!!! Nak main pingpong pun payah...

Kena pasang CCTV kot kat tapak sampah~

maiyah 12 Februari 2010 1:56 PTG  

nape bakar dlm tu hish3

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ 12 Februari 2010 2:00 PTG  

hahah~
ade lae isu sampah n tong sampah ni~
pekerja yg berkaliber btol bro kita ni~
epy chinese nu year~

endiem 12 Februari 2010 2:46 PTG  

musim panas ni ..garing sangat ..pantang cucuh api.

Finaz 12 Februari 2010 3:15 PTG  

agaknya ada bebudak yg nak men masak2 kot (haha) dorang imagine tong sampah tuh sbg kuali hehe...

Akuanakpahang 12 Februari 2010 3:19 PTG  

Kawan ingat aok cakap jawa tadi lain macam aje bunyinya > tong roro Amro rupanya tong terbakor hehehe itu lah bendernya sikap org kita suka ambil senang org lain yang susah.

relevan 12 Februari 2010 4:09 PTG  

* Hehe en Nuar..bakar saja kalu dapat orang yang membakar..

* Tak lah Tedi..Sampah tidak boleh dibakar..kena kambus..

* Ha ha Redz..bukan ping pong saja..karom pun..

* Agaknye suka suka bakar kat situ Maiyah..

* Tq Ayu...Gong Xi Fa Cai..

* Semua apa saja boleh jadi panas sekarang ni endiem..terutama hati..

* Wakaka Finaz...dia orang buang kuali dalam tu..kuali berbara lagi..

* * Kerap ngat kome kene gini en Yassin..line tempat tu banyak pendatang asing yang bekerja..agok nye dia orang suka tengok api..

piewahid 12 Februari 2010 7:54 PTG  

org xde sivik mmg xrase bsaloh mnyusohkn org, mrosakkan harta benda awam. ..

Cikgu Jang .. 12 Februari 2010 8:14 PTG  

ade peluang ganti hok yg baru pulok ....kalo tak selagi benda tu boleh digune, selagu tulah mboh tok ditukor2 gamoknye...hehehe

redNing 12 Februari 2010 9:20 PTG  

buat hati org ramai trbakar nih

al-mankaraqi 12 Februari 2010 10:55 PTG  

jangan tuduh abu bakar......

sonata anak kancil 12 Februari 2010 11:47 PTG  

cepat & tepat tindakan bomba...sib baik tak terbakar seme....apa2 pun kena ganti baru ...takkan nak tampal pulak!

Mazru Majid 13 Februari 2010 1:38 PG  

hebat bomba jerantut..koi respek!

deus X machina 13 Februari 2010 1:45 PG  

hidup bomba!!!
erk888

btw...blog ni memang aku dah link pun kat terminal888
heheheh

Ah Fatt 13 Februari 2010 3:15 PG  

tak rosak ker tong tu? mahal tu

relevan 13 Februari 2010 7:25 PG  

* Syabas abg Hamzah juga..

* Betul en Pie..lemah sivik mereka..

* Kena ganti terus tu Cikgu Hj..kalu tak sampah tetap dia orang buang juga kat kawasan itu..

* Memang menyusahkan orang ramai bila berlaku begini Reds..

* Salah seorang anggota Bomba ni ada nama Abu Bakar Sop..

* Yer Mimie Pokcik kat Jerantut..meh lah!

* Pakai selagi boleh..cikgu SAK..

* Mana mana Bomba juga hebat Mazru..Bomba sukarela pun hebat juga janji boleh pancut air..

* Tq deus..erk888

* Kos hampir 7k satu tong tu Ahfat..bergantung kepada kualiti besi tersebut..

Miecyber @ Sudu 13 Februari 2010 10:51 PG  

Saperlah yang buat hal tu....

Aida Ali 13 Februari 2010 12:37 PTG  

Tulah masa kecik dulu tak nak belajar bete-bete, dah besor menyusahkan orang.

relevan 13 Februari 2010 2:03 PTG  

* Wah Mie..ini gambar aok masa study kat Belanda dulu ke?..

* Itu lah Cikgu Aida.. banyak pihak yang jadi susah..dia orang yang jenis ini tidak memikir..

Miecyber @ Sudu 13 Februari 2010 7:34 PTG  

Relevann itu gambo koi kat Jerantet jerr selepas di cocok botox..Hahahhaha ..jangan aok salah sebut pulak yak perkataan botox tu..jadi perkataann lain lakk..koi bukan spesis cam Say Fool tu...

Catat Ulasan

Info,Berita,Hiburan yang Hangat dari Dalam dan Luar Negeri

Terima kaSih..kerana melayari relevan Sokmo

Catatan Popular

Ikut rapat rapat

Google+ Followers

MENARIK PERHATIAN

Segala penulisan dan gambar gambar di dalam blog ini bukan lah hak sepenuh penulis..barang siapa yang mendapat kesusahan yang teruk seperti terjejas akal minda dan fikiran selepas melayari blog ini bukan lah tangunggan penulis..di atas apa jua komen yang menyentuh sensitiviti seperti memporak peranda kan kesejahteraan..penulis juga tidak akan bertanggung jawab..

Sekian Terima kaSih
original design by : relevan
modified by : relevan

  © Blogger templates The relevan Scripts Template by relevan Scripts 2010

Back to TOP