GILA GAJET II


Terkini dari relevan Sokmo

Oh Gasak! ( Gosip Hiburan Terkini )

Carian dalam blog ini

Isnin, 29 Mac 2010

Panjat kabel

Kata orang malang tidak berbau..Ini lah yang telah menimpa kepada 5 orang rodong sekerja kawan sewaktu pulang dari menghadiri sessi taklimat Kaunseling daripada Pengurus Kawasan Syarikat tempat kawan bekerja ..kejadian ini berlaku pada 28hb March 2010 jam 1530..

Lokasi kejadian Jalan Utama Temerloh - Jerantut ( kg Seboi berhampiran Kuala Krau )

Mereka yang terlibat dalam kemalangan ini : -

1. Mohd Hasran bin Mohd Zain ( Pemandu )
2. Suhaizu bin Mohammed ( Tuan punya kereta )
3. Mohd Suhaimi bin Abd Ghani ( Penumpang )
4. S.Ganason a/l N.Sinajasso ( Penumpang )
5. Mohammad bin Ismail ( Penumpang )

Syukur Alhamdullilah semua mereka mereka ini tidak mengalami sebarang kecederaan..


Menurut Pemandu..beliau terpaksa melencong kekanan jalan bagi mengelakkan sebuah motorsikal yang melintas jalan yang ditunggang oleh seorang wanita bersama anaknya..



Menurut cerita Tuan punya kereta pula..jika kereta beliau ini tidak melanggar kabel penyokong tiang letrik ini..berkemungkinan besar kereta beliau akan terbabas jatuh kedalam sungai yang berhampiran..


Setelah segala gala selesai kereta ini masih boleh meneruskan perjalanan ke Jerantut.. Terima kasih kepada polis trafik dan TNB Kuala Krau yang banyak membantu..
.
*** Kereta ini berjenama sebagai proton Knight yang cukup pick up power sewaktu waktu dahulu..

42 Merujuk kepada perkara diatas :

::FAIZ FARISH:: 29 Mac 2010 8:45 PG  

Proton tu mmg ada power suatu ketika dulu.... skang dah susah sangat cari....

endiem 29 Mac 2010 8:51 PG  

no plate nya tak nampak.?

Miecyber @ Sudu 29 Mac 2010 8:54 PG  

Alhamdullilah mereka semua selamat.....

Che' Pit 29 Mac 2010 9:17 PG  

dahsyat gak kete tu memanjat.. nasib baik selamat

relevan 29 Mac 2010 9:19 PG  

* Benar tu Faiz..

* Aok nak buat benda dengan nombor plate kete te endiem?..

* ye Mie..dan dia orang semua tidak mangalami sebarang trauma..hari ini mereka semua bekerja dengan penuh semangat..

fikaryna 29 Mac 2010 9:19 PG  

dasyat la..syukurlah seme selamat..mmg power rangers..

abu muaz 29 Mac 2010 9:31 PG  

apa yang diceramahkan dalam program kaunseling tuu... sampai jadi begitu sekali... mesti ada sesuatu yg menusuk jiwa.

Finaz 29 Mac 2010 9:48 PG  

eh..macam kat blog Zulkbo pun ada kes yg sama jer tp jenis keta lain...

scary..

zulkbo 29 Mac 2010 10:51 PG  

salam relevan..
tak sangka aok pun ada pengalaman
gini yek..mmg betul malang tidak berbau..nasib baik tak de yang cedera..alhamdulillah..

relevan 29 Mac 2010 10:59 PG  

* Panjat kabel...kalau panjat tiang tentu lagi parah tu Cp..

* Memang power rangers sungguh ni Ryna..

* Ha ha en Abu Muaz..biasalah lepas kena kaunseling..ada yang kepala jadi tambah pening..

* Gantung bertali tu redNing..

* Sama dalam blog Zul tu Finaz tapi tak serupa..

* Wslm Zul..kawan cuma lambat sikit je dari kereta rodong kawan ni..tidak tentu nampak kereta dia terbabas..kalu aok tau kawasan ni tepi Jambatan kecil kg Seboi tu..depan seket tu ada orang jual lemang..

akuanakpahang 29 Mac 2010 11:41 PG  

Seingatan kawan dulu2 penah juga staf MDJ satu ketika masuk kebawah jambatan tu bersama kenderaannya rasanya dia meninggal..

"ker mmg mmg kat jambatan tu ada antu tukang tarik kereta err..."

jane 29 Mac 2010 11:54 PG  

pokcik..
betul ke jd kat kampong koi neh????
agagggagagaga


ttbe rs nk blik kmpong rindu abah
huwaaaaaaaaaaa

pepun, alhamdulillah depa smua slamat

(pkcik..blnja koi ikan patin....mngidam...)

ngahaahahahah

relevan 29 Mac 2010 12:14 PTG  

* Kejadian van MDJ te Jembatan yang depan lagi dak en Yassin..

* A'ah lah Jane ..dekat kampong aok lah ni Jane..aok nak ikan patin Salai ke Jane..sian aok yak ngidam pulok dah..

Jejaka Desa 29 Mac 2010 12:42 PTG  

Sungei Seboi ter dulu tempat koi nyinggoh perahu kala nok gi Kerau.Depan ter sikit pintu masuk dia la....

pakcik kordi 29 Mac 2010 12:49 PTG  

takut koi nengok nye!huhu..mujur bkn abg relevan yg kena!nauzubillah...

Alimaz-Kembara Terasing 29 Mac 2010 1:22 PTG  

salam...alhamdulillah..selamat semua ya...

a kl citizen 29 Mac 2010 2:13 PTG  

ishh.. dahsyat betul ya
alhamdulillah selamat semua

piewahid 29 Mac 2010 2:20 PTG  

alhamdulillah semuanya selamat..

al-lavendari 29 Mac 2010 2:42 PTG  

nasib baik tak terus ke sungai ! memang orang kita selalu cakap nasib baik ..

deus X machina 29 Mac 2010 2:48 PTG  

perghh
nasib baik xada apa2...

ermm...soalan aok telah dijawab
sila baca entry baru koi

relevan 29 Mac 2010 4:33 PTG  

* ye Jejaka desa..betul betul kat tepi tu lah..

* A'ah lah PakCik Kordi..tidak tak sempat nak tengok menantu hensem..wakaka!

* Semua selamat Sharinginfoz..

* Alhamdullilah Alimaz..

* Memang menempahlah kalu mcm ni erk ayu..

maiyah 29 Mac 2010 4:34 PTG  

alhamdulillah.. x pape

Hashim Zabidi 29 Mac 2010 5:04 PTG  

Rodong tu dah buat kenduri doa selamat ke belum. Kabor ke rodong tu buatlah, tolok bala...

eeeda 29 Mac 2010 5:21 PTG  

Hu hu... nasib baik semuanya selamat...

sI tEDI 29 Mac 2010 6:54 PTG  

Kuasa Allah, semuanya selamat Alhamdulillah..

Kapten 29 Mac 2010 7:24 PTG  

alhamdulillah
nasib baik

Mr Kamikaze 29 Mac 2010 8:47 PTG  

peh..dahsat betul..tersangkut kat kabel tue...

aRien de GreaT 29 Mac 2010 8:52 PTG  

ish...ni mesti laju nih...klu tak xdenyer smpai cmnih...

hai 29 Mac 2010 8:58 PTG  

memula baca tajuk entri te,rasa nak maroh jugek,sebabnya rumoh koi x berapi dekat 3 jam aritu ,gara2 budok curi kabel...pah tgk gambor tu sian la pulok yek!!

Cikgu Jang .. 29 Mac 2010 11:51 PTG  

bale yak...macam citer org putih pulak tgk kete tu gitu...

Afzainizam 30 Mac 2010 3:05 PG  

http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu… Wow entry yang menarik

Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….

Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…

" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”

uhhhhh dahsyatnya.... kemalangan tak diduga kalau hendak berlaku tak leh nak elak pun

Mazru Majid 30 Mac 2010 5:10 PG  

salam weh..

astaga! Gone boleh negok gitu keter te..alhamdulillah xde yg cedera paroh weh!

relevan 30 Mac 2010 8:06 PG  

* Semua ok..en Pie

* Memang selalu gitu orang kita @abg Hamzah

* tq deus..kawan dah baca..

* tak dapat nak elak kejadian seumpama ini 'slap me 'plz..cuma berhati hati sajalah di jalan raya..

* hu hu pB..

* Aiya mitos..itu nomber manyak laku ingat itu hari..hehehe!

Nerzhul 30 Mac 2010 12:19 PTG  

mujur aokme selamat yak...
koi ander kreta proton knight ni sebijik..masih gagah di jalan raya hehehe

Webmaster@Echam 30 Mac 2010 2:13 PTG  

Sekali imbas kawan tengok mcm kete aok je....

Mohd Zaki 30 Mac 2010 9:44 PTG  

Memang power sessi kaunseling hari 2... sampai ada yang tension dan hilang pertimbangan nampaknya...
teruk sangat kena pantak agaknya... tapi Alhamdulillah semua selamat.

Catat Ulasan

Info,Berita,Hiburan yang Hangat dari Dalam dan Luar Negeri

Terima kaSih..kerana melayari relevan Sokmo

Catatan Popular

Ikut rapat rapat

Google+ Followers

MENARIK PERHATIAN

Segala penulisan dan gambar gambar di dalam blog ini bukan lah hak sepenuh penulis..barang siapa yang mendapat kesusahan yang teruk seperti terjejas akal minda dan fikiran selepas melayari blog ini bukan lah tangunggan penulis..di atas apa jua komen yang menyentuh sensitiviti seperti memporak peranda kan kesejahteraan..penulis juga tidak akan bertanggung jawab..

Sekian Terima kaSih
original design by : relevan
modified by : relevan

  © Blogger templates The relevan Scripts Template by relevan Scripts 2010

Back to TOP