GILA GAJET II


Terkini dari relevan Sokmo

Oh Gasak! ( Gosip Hiburan Terkini )

Carian dalam blog ini

Jumaat, 31 Ogos 2012

Bekas Presiden IBM Jepun disiasat kerana intip seluar dalam wanita


TOKYO: Bekas Presiden IBM Jepun disoal siasat polis selepas didakwa membuat rakaman video ke atas seorang wanita berskirt di stesen kereta api, lapor media tempatan semalam.

Takuma Otoshi, 63, didakwa menggunakan iPod untuk membuat rakaman itu ketika wanita terbabit menaiki eskalator di stesen kereta api yang sibuk di Jepun.

Akhbar Yomiuri Shimbun dan Mainichi Shimbun melaporkan, orang awam yang menyedari perbuatan Otoshi itu memaklumkan polis.

Penyiasat berkata, Otoshi memberitahu mereka, dia “berminat dalam aktiviti menghendap.” Media lain melaporkan, kes itu akan dirujuk kepada pendakwa “tidak lama lagi.” Otoshi menjadi presiden syarikat gergasi AS di Jepun antara Disember 1999 hingga Januari 2009.

Sepanjang tempoh sembilan bulan terakhir penggal itu, Otoshi turut dilantik sebagai pengerusi - jawatan yang terus disandangnya sehingga Mei lalu.

Laman sesawang IBM menyatakan, Otoshi kemudian menjadi penasihat paling kanan kepada firma berkenaan. Jurucakap IBM pula berkata, Otoshi sudah meletak jawatan tetapi tiada butiran lanjut mengenainya diberikan.

Beberapa hari lalu, akhbar Jepun melaporkan, seorang pembantu hakim berusia 27 tahun ditahan kerana disyaki melakukan perbuatan sama.

Menurut media, insiden memalukan itu berlaku di Osaka. - TS

* Sumber


0 Merujuk kepada perkara diatas :

Catat Ulasan

Info,Berita,Hiburan yang Hangat dari Dalam dan Luar Negeri

Terima kaSih..kerana melayari relevan Sokmo

Catatan Popular

Ikut rapat rapat

Google+ Followers

MENARIK PERHATIAN

Segala penulisan dan gambar gambar di dalam blog ini bukan lah hak sepenuh penulis..barang siapa yang mendapat kesusahan yang teruk seperti terjejas akal minda dan fikiran selepas melayari blog ini bukan lah tangunggan penulis..di atas apa jua komen yang menyentuh sensitiviti seperti memporak peranda kan kesejahteraan..penulis juga tidak akan bertanggung jawab..

Sekian Terima kaSih
original design by : relevan
modified by : relevan

  © Blogger templates The relevan Scripts Template by relevan Scripts 2010

Back to TOP