GILA GAJET II


Oh Gasak! ( Gosip Hiburan Terkini )

Carian dalam blog ini

Khamis, 28 Februari 2013

Ibu-ibu Tampil Telanjang Agar Bas Sekolah boleh Tetap Beroperasi


Montserrat - Sejumlah ibu-ibu di Sepanyol, melakukan pengumpulan dana untuk menyelamatkan bas sekolah anak-anak mereka, dengan tampil bogel dalam sebuah kalendar.

10 Perempuan asal Montserrat, Sepanyol, itu nekad melakukan hal tersebut setelah mengetahui sekitar 600 orang murid sekolah dasar, akan terkena kesan pemotongan anggaran sekolah yang dilakukan oleh kerajaan tempatan. Seperti diberitakan oleh Asiaone.com, Rabu (27/2/2013).

Mereka mengatakan, berdasarkan undang-undang yang berlaku di Sepanyol kerajaan harus menyediakan perkhidmatan bas jika jarak sekolah berada lebih dari 3 km dari jauhnya, namun langkah-langkah penjimatan menyesuaikan peraturan itu dengan mengira semula jarak mengikut garis lurus.

Seorang dari mereka, Silvia Lucas, mengatakan, untuk boleh menuju sekolahnya, anaknya harus naik turun gunung setiap harinya, dengan jarak sekitar 4,5 hingga 6 km.

Untuk itu, ia dan sejumlah perempuan yang lain memutuskan untuk tampil telanjang dalam kalendar untuk mengumpul dana.

Hasilnya, menakjubkan mereka berjaya menutup operasi bas sekolah sebanyak 4.100 US Dollar, hingga Jun 2013 ketika tahun ajaran berakhir.

Ternyata mereka tak berhenti sampai situ, mereka merancang akan menjual tiga ribu kalendar lain agar dapat membiayai operasi bas, batch seterusnya.

* Sumber tribunnews.com


0 Merujuk kepada perkara diatas :

Catat Ulasan

Info,Berita,Hiburan yang Hangat dari Dalam dan Luar Negeri

Terima kaSih..kerana melayari relevan Sokmo

Catatan Popular

Ikut rapat rapat

Google+ Followers

MENARIK PERHATIAN

Segala penulisan dan gambar gambar di dalam blog ini bukan lah hak sepenuh penulis..barang siapa yang mendapat kesusahan yang teruk seperti terjejas akal minda dan fikiran selepas melayari blog ini bukan lah tangunggan penulis..di atas apa jua komen yang menyentuh sensitiviti seperti memporak peranda kan kesejahteraan..penulis juga tidak akan bertanggung jawab..

Sekian Terima kaSih
original design by : relevan
modified by : relevan

  © Blogger templates The relevan Scripts Template by relevan Scripts 2010

Back to TOP