GILA GAJET II


Oh Gasak! ( Gosip Hiburan Terkini )

Carian dalam blog ini

Isnin, 20 Januari 2014

TREND BERPAYUDARA BESAR MIRIP BONEKA MANEKIN POPULAR DI VENEZUELA

THE MIRROR Manekin berpayudara besar dipamerkan pada salah satu butik di Venezuela

Bila biasanya maneken perempuan berbentuk ramping dan kurus , maka sekarang di Venezuela merebak trend maneken dengan payudara sangat besar . Hal ini menunjukkan gambaran yang mencetuskan persoalan membimbangkan mengenai citra tubuh perempuan .

Maneken unik ini mengedepankan figur tubuh perempuan tinggi , pinggang kecil , kaki jenjang , dan sepasang payudara berukuran superbesar . Kehadiran maneken ini secara tak langsung mencerminkan obsesi kaum Hawa di Venezuela terhadap prosedur bedah kosmetik , seperti implan payudara dan sedot lemak , yang mempunyai risiko kematian .

Beberapa orang pekerja mengaku bahawa jenis maneken perempuan berpayudara besar memang tengah diminati oleh banyak pengeluar pakaian di Venezuela . Salah satu perajin , Eliezer Alvares , pemilik salah satu bengkel pengeluaran di Valencia , Venezuela , mengatakan bahawa permintaan maneken dengan jenis tubuh yang demikian dihasilkan berdasarkan pemerhatian dari tingginya jumlah perempuan yang melakukan bedah kosmetik untuk " memperbaiki " bentuk tubuh mereka .


Demi membiayai bedah kosmetik , sejumlah perempuan Venezuela yang berpendapatan di bawah rata - rata sampai rela mengurangkan keperluan utama harian selama berbulan - bulan , berupaya mengumpul wang untuk membesarkan payudara mereka , demi mewujudkan piawaian kecantikan yang sesuai .

Trend mengerikan ini , diakui oleh seorang perempuan asli Venezuela , Georgina Osuna ( 23 ) , telah mempengaruhi keputusannya untuk melakukan implan payudara demi memenuhi " standard " kecantikan yang banyak " dianut " oleh perempuan sebayanya .

Seperti dikutip dari The Mirror , maneken berpayudara besar sudah mula dipamerkan di pelbagai gerai fashion dan kedai pinggir jalan yang menjajakan busana perempuan .

Sumber kompas.com


0 Merujuk kepada perkara diatas :

Catat Ulasan

Info,Berita,Hiburan yang Hangat dari Dalam dan Luar Negeri

Terima kaSih..kerana melayari relevan Sokmo

Catatan Popular

Ikut rapat rapat

Google+ Followers

MENARIK PERHATIAN

Segala penulisan dan gambar gambar di dalam blog ini bukan lah hak sepenuh penulis..barang siapa yang mendapat kesusahan yang teruk seperti terjejas akal minda dan fikiran selepas melayari blog ini bukan lah tangunggan penulis..di atas apa jua komen yang menyentuh sensitiviti seperti memporak peranda kan kesejahteraan..penulis juga tidak akan bertanggung jawab..

Sekian Terima kaSih
original design by : relevan
modified by : relevan

  © Blogger templates The relevan Scripts Template by relevan Scripts 2010

Back to TOP