GILA GAJET II


Terkini dari relevan Sokmo

Oh Gasak! ( Gosip Hiburan Terkini )

Carian dalam blog ini

Sabtu, 20 November 2010

Jentera yang pernah bersama kawan ketika muda belia

Jenama motorsikal ini yang pernah kawan gunakan dulu ketika muda belia..ini cuma gambar dari google..bukan motorsikal kawan yang sebenar..




* Ini Yamaha 80.. motorsikal pertama yang kawan gunakan..hari pertama kerja terus bermotorsikal baru..rasa bangga sangat.. Aboh kawan yang hadiahkan sebab dapat kerja..selalu jamed..bawa 45km sejam pun boleh jamed engine..



* Ini Suzuki GP 125 ( Gpang ).. motorsikal kedua yang kawan gunakan..menjadi kegilaan dizaman itu..naik motorsikal ini terasa naik atas belakang buaya je..awek tak suka naik sebab mudah melorot kebelakang..sempat kawan guna selama 1 tahun sahaja..



* Ini Yamaha RXS 125..jenama yang paling kawan sayang..ekos oprate taruk fibreglass..bunyi senak telinga..nyaris kena baling sarung parang orang kampung akibat memekak tak tentu hala..palig pick up untuk short distance RXZ 135 pun cicir..awek suka naik sebab melorot kedepan..bila brek sahaja terasa arhhh..! Akhir nya motorsikal ini kena timbang kilo oleh anak saudara kawan..

*** Sekarang tak boleh naik motor sebab Akak tak kasi..dia takut kalau ada orang lain tumpang..

9 Merujuk kepada perkara diatas :

Nancy Poh 20 November 2010 9:58 PG  

motor no.1 tu sebijik mcm motor bapak aku..sayangnya, bapak aku dah jual dgn harga RM200 je..motor itu la yg aku guna tuk berjinak-jinak dgn motor masa zaman skolah dulu..huhu.

relevan 20 November 2010 10:10 PG  

* cantik @Miecyber..

* RM200 kira ok lah @NancyPoh..

redza 20 November 2010 10:35 PG  

dpt motor masa skolah dulu..
yamaha ss..ada lg tpi dh trsadai dlm stor

akuanakpahang (AAP) 20 November 2010 10:40 PG  

Sekitar tahun 85 dulu dan kawan melawo dgn motor yamaha CDI 80 itu mmg kira kawan yg paling hebat ketika itu :)

Lelaki Ini 20 November 2010 10:57 PG  

hhuh
ak skrg ade moto gt 128

zulkbo 20 November 2010 10:58 PG  

salam..
motor gepang tu
kegilaan mat rempit
di KL ketika koi baru
sampai sini 1989..
lepak kat Doraisamy nuh

Yunus Badawi 20 November 2010 12:09 PTG  

Kalau kakak takut org tumpang, suruh dia aje yg membonceng. Baru romantik hehehe

Catat Ulasan

Info,Berita,Hiburan yang Hangat dari Dalam dan Luar Negeri

Terima kaSih..kerana melayari relevan Sokmo

Catatan Popular

Ikut rapat rapat

Google+ Followers

MENARIK PERHATIAN

Segala penulisan dan gambar gambar di dalam blog ini bukan lah hak sepenuh penulis..barang siapa yang mendapat kesusahan yang teruk seperti terjejas akal minda dan fikiran selepas melayari blog ini bukan lah tangunggan penulis..di atas apa jua komen yang menyentuh sensitiviti seperti memporak peranda kan kesejahteraan..penulis juga tidak akan bertanggung jawab..

Sekian Terima kaSih
original design by : relevan
modified by : relevan

  © Blogger templates The relevan Scripts Template by relevan Scripts 2010

Back to TOP