GILA GAJET II


Oh Gasak! ( Gosip Hiburan Terkini )

Carian dalam blog ini

Rabu, 28 September 2011

Orang buta rakam gambar dengan kamera* NANCY SARAHI meraba kameranya semasa dia mahu merakamkan gambar di sebuah taman di bandar raya Mexico pada 7 September lalu.

BANDAR RAYA MEXICO, Mexico - Yayasan Ojos Que Sienten giat mengajar golongan buta cara-cara menggunakan kamera dan merakamkan gambar.

Ditubuhkan lima tahun lalu oleh jurugambar profesional tempatan, Gina Gina Badenoch, yayasan itu membantu golongan tersebut menggunakan kamera.

Tanpa deria penglihatan, pelajar-pelajar buta itu bergantung kepada pendengaran, sentuhan, bau dan rasa untuk memilih objek yang dirakamkan.

Mereka menghasilkan imej yang dikehendaki itu dengan menggunakan kamera digital.Seorang guru di yayasan itu, Jose Manuel Pacheco Crispin berusia 33 tahun yang juga pelajar sebuah universiti turut mengalami masalah penglihatan.

"Ia (merakamkan gambar dengan menggunakan kamera) membantu saya untuk memecahkan halangan dan terus mempunyai idea-idea gila," katanya yang baru-baru ini mendaki Gunung Iztaccihuatl setinggi 5,230 meter dekat sini. - Agensi

* Sumber1 Merujuk kepada perkara diatas :

Nizam 28 September 2011 4:29 PTG  

Gone hasil gambonye ter....

Catat Ulasan

Info,Berita,Hiburan yang Hangat dari Dalam dan Luar Negeri

Terima kaSih..kerana melayari relevan Sokmo

Catatan Popular

Ikut rapat rapat

Google+ Followers

MENARIK PERHATIAN

Segala penulisan dan gambar gambar di dalam blog ini bukan lah hak sepenuh penulis..barang siapa yang mendapat kesusahan yang teruk seperti terjejas akal minda dan fikiran selepas melayari blog ini bukan lah tangunggan penulis..di atas apa jua komen yang menyentuh sensitiviti seperti memporak peranda kan kesejahteraan..penulis juga tidak akan bertanggung jawab..

Sekian Terima kaSih
original design by : relevan
modified by : relevan

  © Blogger templates The relevan Scripts Template by relevan Scripts 2010

Back to TOP