GILA GAJET II


Terkini dari relevan Sokmo

Oh Gasak! ( Gosip Hiburan Terkini )

Carian dalam blog ini

Selasa, 7 Januari 2014

Remaja ini miliki 14,000 batang pensel

LAKHANPAL bergambar bersama koleksi penselnya di India baru-baru ini.- Agensi

NEW DELHI - Ramai orang gemar mengumpul setem, duit syiling atau rantai kunci tetapi berbeza dengan seorang remaja di India yang menjadikan pensil sebagai koleksi peribadinya.

Remaja berkenaan, Tushar Lakhanpal yang berasal dari sini memiliki lebih daripada 14,000 batang pensel dalam pelbagai bentuk dan saiz.
Tushar, 15, mengumpul pensel tersebut dari 40 buah negara di seluruh dunia.
Dia percaya koleksinya itu mampu untuk mencatat rekod dunia yang baharu. Lebih menarik, remaja lelaki berkenaan turut menyimpan dua batang pensel yang pernah menjadi milik Ratu Elizabeth II.
"Ibu bapa saya membeli set dua batang pensel ini pada harga £400 (RM2,154). Pemerintah Britain berkenaan pernah menggunakan pensil ini," kata Tushar.
"Saya juga memiliki pensel berbau wangi, bertopi dan alat tulis berkenaan yang dihasilkan secara buatan tangan," tambahnya.
Tushar bercita-cita mahu memecahkan rekod dunia koleksi pensel paling banyak milik Emilio Arenas dari Uruguay.
Arenas memiliki sebanayak 14,552 batang pensel dari 60 buah negara pada bulan Ogos 2011. Dia mula mengumpul pensil sejak 60 tahun lalu bermula pada 1956. 
- Agensi

0 Merujuk kepada perkara diatas :

Catat Ulasan

Info,Berita,Hiburan yang Hangat dari Dalam dan Luar Negeri

Terima kaSih..kerana melayari relevan Sokmo

Catatan Popular

Ikut rapat rapat

Google+ Followers

MENARIK PERHATIAN

Segala penulisan dan gambar gambar di dalam blog ini bukan lah hak sepenuh penulis..barang siapa yang mendapat kesusahan yang teruk seperti terjejas akal minda dan fikiran selepas melayari blog ini bukan lah tangunggan penulis..di atas apa jua komen yang menyentuh sensitiviti seperti memporak peranda kan kesejahteraan..penulis juga tidak akan bertanggung jawab..

Sekian Terima kaSih
original design by : relevan
modified by : relevan

  © Blogger templates The relevan Scripts Template by relevan Scripts 2010

Back to TOP