GILA GAJET II


Terkini dari relevan Sokmo

Oh Gasak! ( Gosip Hiburan Terkini )

Carian dalam blog ini

Rabu, 9 September 2009

Kisah dipertengahan Ramadan ( episod skodeng )

Sejak 1 Ramadan hingga 7 Ramadan tiap tiap petang Iza memberikan juadah berbuka puasa untuk 4 orang bujang sebelah rumahnya..

Patuh dengan arahan ibunya Iza yang berumur 14 tahun menurut perintah..

'' Assalamualaikum Abg Man..ni Mak ada hantar kuih keria buat berbuka nanti''..teriak Iza..

Tapi petang itu Iza ragu ragu tentang budak budak bujang kerana tiap tiap petang selepas menghantar juadah berbuka..terdengar lah bunyi cawan,piring berlaga serta ketawa terkekeh kekeh..

Iza sempat mengintai diantara celah tingkap..

'' Lor tak dan berbuka kuih yang kome hantar..ni mesti kena bagitau mak ni '' kata Iza dalam hati..

Selepas kejadian itu sampai lah ke Ramadan tahun berikutnya maka tiada lagi juadah berbuka dari Ibu Iza untuk budak budak bujang tersebut..

*** Iza kini telah berkahwin dan bekerja di sektor awam di Bera Pahang..
*** Abang Man juga telah berkahwin dan bekerja di Sektor swasta di Jerantut Pahang
*** Manakala ketiga lagi rakan rajan bujang Abang Man telah berjaya dan bekerja ada yang jadi polis dan ada yang berniaga sendiri..hanya seorang sahaja rakan Abang Man yang sedang menjalani rawatan sakit mental..tak sempat insaf gamoknya..

16 Merujuk kepada perkara diatas :

a kl citizen 9 September 2009 6:58 PTG  

assalammualaikum

yang tak pose tu jadi gila ke?

Webmaster@Echam 9 September 2009 7:40 PTG  

Hohoho... macam cite benor je abg syed.

ratu pink 9 September 2009 8:08 PTG  

ntah paper je la yg sorg tu,giler seumur hdp ke?sape tu?kwn sndiri ke???hehe..

Cikgu Jang .. 9 September 2009 8:08 PTG  

koi tahu dah....salah sorang geng bujang tu bukannya awok, abg syed? rasa koi ye dah tu......hehe

maiyah 9 September 2009 9:35 PTG  

salam.. saper ler yg biol tuh kweng kweng kweng

pB 9 September 2009 9:35 PTG  

kisah benarrr jer nieee

Cik Skaf 10 September 2009 12:33 PG  

uikk....kesemua-semuanya tak berpuasa ke?? huhu

miji 10 September 2009 8:45 PG  

hehehe lawak gak story ni

relevan 10 September 2009 9:14 PG  

* Wslm a kl Citizen..kwn sorang tu mandapat tekanan hidup skrg ni akak..puas dah berubat..pasal terlampau malu pada diri sendiri..

* Mmg true story ni Echam..

* Yer Ratu ..alkisah ini berlaku sekitar tahun 1984..

relevan 10 September 2009 9:17 PG  

* He he he..Cikgu Hj Jang..zaman muda belia tu..zaman kegilaan motor jenis Gpang..bln pose jd mcm bln biasa jer..

* Salam Maiyah..sering melilau tak tentu arah dah kawan kome ni..

* Salam pB..kisah benar ni..

relevan 10 September 2009 5:49 PTG  

* Salam cik skaf..semua nya hanco tu ck skaf..

* Trimas miji..

relevan 10 September 2009 5:51 PTG  

* Kisah dolu dolu tu endiem..perangai mangalahkan hantu sekor2..

* Salam almankaraqi..salam ziarah kembali..

langkasuke 10 September 2009 11:01 PTG  

jahat mana pun seseorang tu, tapi Allah maha pengmpun..

Catat Ulasan

Info,Berita,Hiburan yang Hangat dari Dalam dan Luar Negeri

Terima kaSih..kerana melayari relevan Sokmo

Catatan Popular

Ikut rapat rapat

Google+ Followers

MENARIK PERHATIAN

Segala penulisan dan gambar gambar di dalam blog ini bukan lah hak sepenuh penulis..barang siapa yang mendapat kesusahan yang teruk seperti terjejas akal minda dan fikiran selepas melayari blog ini bukan lah tangunggan penulis..di atas apa jua komen yang menyentuh sensitiviti seperti memporak peranda kan kesejahteraan..penulis juga tidak akan bertanggung jawab..

Sekian Terima kaSih
original design by : relevan
modified by : relevan

  © Blogger templates The relevan Scripts Template by relevan Scripts 2010

Back to TOP