GILA GAJET II


Terkini dari relevan Sokmo

Oh Gasak! ( Gosip Hiburan Terkini )

Carian dalam blog ini

Rabu, 23 September 2009

Makluman dari CELCOM ( fwd email )

Ada yang dah baca info berkenaan..tapi siaran ulangan bagi berkesan..

Subject:
FW: PESANAN DARI CELCOM



Jika anda menerima panggilan telefon dari seseorang
dengan no.telp yang tidak dikenal atau terdaftar di Tel.
Anda, berkata bahwa dia (lelaki/wanita) memanggil dari
division engineering/ teknikal sesuatu syarikat atau salah
satu vendor/operator cellphone yang ingin memeriksa
sambungan telefon atau signal atau dengan alasan apapun,
dan selanjutnya dia berkata bahawa kita harus menekan key
... 90 atau ..09 atau nombor apapun (boleh juga dengan kod
huruf).

cepat-cepat matikan/putuskan sambungan telefon tersebut
tanpa menekan key yang mereka minta. kerana ketika ini
ada penipu! -penipu yang menggunakan peralatan canggih
dimana jika anda menekan key ..90 atau ..09 maka
penipu-penipu tersebut dapat mengakses SIM card telepon
kita dan mereka dapat menggunakan line anda dan anda akan
membayar setiap panggilan yang mereka lakukan.

sila forwardkan kisah ini kepada semua sahabat/teman anda
untuk mencegah tindakan kriminal ini.

dan juga ada beberapa issue lainnya. jika anda menerima
panggilan di telepon bimbit/cellphone dan layar cellphone
menunjukkan/ display seperti ini :

(XALAN).

JANGAN TERIMA SAMBUNGAN TELEFON TERSEBUT, SILA MATIKAN
TELEFON ANDA DENGAN MENEKAN KEY POWER(ON/OFF) CELLPHONE
ANDA.

Kerana jika anda menerima sambungan telefon tersebut maka
cellphone anda akan terkena virus. virus ini akan
menghapus seluruh IMEI dan informasi IMSI dari cellphone
dan SIM card anda, anda selanjutnya akan terputus
hubungan sama sekali dari vendor/operator anda. (dimana
anda harus mengganti cellphone dan SIM card anda dengan
yang baru).

Informasi ini telah disah dengan Motorola and Nokia.
ketika ini terdapat lebih dari 3 juta telepon
bimbit/cellphone yang terkena virus ini.

anda juga dapat membaca berita ataupun informasi mengenai
hal ini di laman web CNN.

SILA SAMPAIKAN PESAN INI KEPADA RAKAN-RAKAN WARGA
SEKALIAN..
Regards,
Yaruddin Abu Bakar
CME Northern Region
Celcom (M) Berhad

10 Merujuk kepada perkara diatas :

maiyah 23 September 2009 11:20 PTG  

makaih.. makasih info ini, takde kereje lain gamak nyer deme :(

zai 24 September 2009 1:01 PG  

salam relevan..

Susah juga bila otak manusia menjadi semakin canggih ni kan..ape pun trima kasih atas info nie..harap2 tak dapatler sms macam tu...

mazru(9m2mzr) 25 September 2009 12:29 PG  

Baru ni la koi dapt tau cerite ni weh....elok gek aok buat entry gini..

nanti koi seborkan...boleh la koi copy lepas te koi tepek kat blog koi pulok dak?

koi tgh kering idea ni,bnyok ngat makan lemang nye jd gini...lemoh je badan.

relevan 25 September 2009 7:09 PG  

* Salam AGK..
Sama Sama

* Salam Maiyah..
Dia org dah terlampau bijak Maiyah..

* Salam Zai..
Otak manusia yg mencipta benda canggih mcm ni..yg meranapkan sistem otak manusia juge.. :)

* Salam Abu Muaz..
Capital yang kapitalis..

* Salam cikgu Hj Jang..
Popaleh yak..

* Salam Mazru..tepek je mazru..
tp nanti aok kene lah juga ajok kwn makan2..mgetea yak..

mazru(9m2mzr) 25 September 2009 11:29 PTG  

Hehehe..nak jugek bahagian dia ter..

eh boleh weh ape salah nye.."insya-Allah yak"

relevan 26 September 2009 8:09 PG  

* Heh heh..Mazru..nanti kita dating kat Temerloh yak?..

relevan 26 September 2009 8:09 PG  

* Heh heh..Mazru..nanti kita dating kat Temerloh yak?..

Catat Ulasan

Info,Berita,Hiburan yang Hangat dari Dalam dan Luar Negeri

Terima kaSih..kerana melayari relevan Sokmo

Catatan Popular

Ikut rapat rapat

Google+ Followers

MENARIK PERHATIAN

Segala penulisan dan gambar gambar di dalam blog ini bukan lah hak sepenuh penulis..barang siapa yang mendapat kesusahan yang teruk seperti terjejas akal minda dan fikiran selepas melayari blog ini bukan lah tangunggan penulis..di atas apa jua komen yang menyentuh sensitiviti seperti memporak peranda kan kesejahteraan..penulis juga tidak akan bertanggung jawab..

Sekian Terima kaSih
original design by : relevan
modified by : relevan

  © Blogger templates The relevan Scripts Template by relevan Scripts 2010

Back to TOP