GILA GAJET II


Terkini dari relevan Sokmo

Oh Gasak! ( Gosip Hiburan Terkini )

Carian dalam blog ini

Ahad, 27 September 2009

Operasi sikap


Dua orang rodong karib yang suka bersembang merapu telah menyentuh hal kemalangan jalanraya yang semakin sukar dibendung kerana sikap manusia..Lantaran itu salah seorang daripada rodong ini telah melahirkan satu idea..

Rodong terbabit..seorang bernama Pot dan seorang bernama Pet..

'' Koi ada idea untuk mengurangkan kemalangan jalanraya ni ''..kata Pot..

'' Haa..goner '' tanya Pet..

'' Pasang jerk bom jangka pada setiap kenderaan..moto,kereta,lori,bas dan juga motobot..set kan pada odometer disetiap kenderaan..bila pemandu bawa kenderaan melebihi had laju maka bom te akan meletop..''jawab Pot..

'' Lor gila nya idea aok '' kata Pet pelik..

'' Gila mender nya pulok?..tugas polis maupun penguatkuasa JPJ cuma memastikan setiap kenderaan dipasang bom jangka..dan juga memastikan bom itu aktif..jika tiada berkenaan saman akan dikenakan..tidak payoh lah lagi nak buat speed trap..'' jawab Pot lagi..

'' Idea aok ni langsung tak boleh pakai..kalu macam tu..tiada sape lah yang nak naik atau pun beli kenderaan '' jawab Pet pula..

'' Laaa..aok ni Pot..lagi bagus kalu orang tak nak naik dan beli kenderaan..langsung lah tak ada nya kemalangan dah..kalu ada pun cuma kemalangan antara pejalan kaki sesama pejalan kaki dan juga kemalangan beskal..'' jawab Pot dengan selamba..

11 Merujuk kepada perkara diatas :

Rantong 27 September 2009 6:57 PTG  

Nice blog. Informative & impressive content.
________________
View Profile: Rantong™

Hairun Azmi 27 September 2009 7:49 PTG  

Kelakor dan berkesan gok..Kakakakkaka

langkasuke 27 September 2009 8:23 PTG  

haah, peh tu kot darurat mampuih keras..

hahahaha

maiyah 27 September 2009 11:21 PTG  

mmg bagus idea tu.. tapi koang nak gi keje naik pe :)

Hashim Zabidi 28 September 2009 1:14 PG  

Memang kerja pot pet lah tu. Pot pet, pot pet....

al-mankaraqi 28 September 2009 9:32 PG  

salam encik relevan,,


eksiden besiko bahayer amat wei.........

jaman koi sekoloh dulu..........ander duer rodong belanggor....besiko samer besiko...........duer-duer patoh kaki kanan..........

kah............kah........kah.....

kalar komer berkompoi teringat kesoh ni........tok dayer betui.mesti mengelekek gelok............kah..........kah.......kah.....

relevan 28 September 2009 12:37 PTG  

* Salam Rantong..
Terima kasih dan slmt berkunjung.

* en Hairun Azmi..slmt berkunjung juga..agak boleh pakai ke idea mcm ni?

* Salam nasri..
Mampuh keras sama erti dgn mampuh kejung..

relevan 29 September 2009 10:58 PG  

* Salam endiem..
Idea bagus yang merosakakn kepala..

* Salam Maiyah..
Naik keretapi..

* Salam Pak Hashim..
Pot pet pot pet..bunyi hon roti..

* Salam alManqaraki..
Org berjalan kaki pun boleh eksiden..berlaga dahi..

Catat Ulasan

Info,Berita,Hiburan yang Hangat dari Dalam dan Luar Negeri

Terima kaSih..kerana melayari relevan Sokmo

Catatan Popular

Ikut rapat rapat

Google+ Followers

MENARIK PERHATIAN

Segala penulisan dan gambar gambar di dalam blog ini bukan lah hak sepenuh penulis..barang siapa yang mendapat kesusahan yang teruk seperti terjejas akal minda dan fikiran selepas melayari blog ini bukan lah tangunggan penulis..di atas apa jua komen yang menyentuh sensitiviti seperti memporak peranda kan kesejahteraan..penulis juga tidak akan bertanggung jawab..

Sekian Terima kaSih
original design by : relevan
modified by : relevan

  © Blogger templates The relevan Scripts Template by relevan Scripts 2010

Back to TOP