GILA GAJET II


Terkini dari relevan Sokmo

Oh Gasak! ( Gosip Hiburan Terkini )

Carian dalam blog ini

Selasa, 15 September 2009

Penghujung Ramadan ( episod mengemas rumah )

Sedang kawan menolong akak mengemas rumah..sapu sawang yang dah berkapang atas siling dan cherok dapur..angkat almari dan peti televisyen..ubah sana sini..cabut langsir lama pasang kembali langsir yang lama juga..( langkah penjimatan kos )..

Kawan belek belek juga benda dalam almari..laa rupanya kawan ada juga koleksi barangan antik..adalah juga barang tersebut berusia ratusan tahun..pinggan dan sempua rasanya..

Pinggan lama ni kawan jumpa dibawah rumah lama aboh kawan..sempua pula diberi oleh seorang Cina semasa kawan kerja dibandar Mentakab dulu..Cina tu kata '' sikalang wa tala guna dah ini barang..wa guna kakilator ''..

Gobek hadiah dari Mak Mertua

Botol oren F&N tu kawan nak jual sebotol ( siapa nak beli boleh buat koleksi hubungi kawan harga boleh runding )

Punya lah letih kawan lepas nolong akak ngangkat almari sana sini..adjust kiri depan belakang..sempat juga kawan bagitau akak '' Guana dapor kita ni kita alih kat sebelah televisyen boleh dak?..''

16 Merujuk kepada perkara diatas :

maiyah 15 September 2009 7:03 PTG  

salam.. wah mengomeh sakan.. selamt hari raya :D

Webmaster@Echam 15 September 2009 7:32 PTG  

Aiii abg syed, dah mengemas nampok. Kawan ingat tadi tapak umoh aok zaman prasejarah... Aok beraye kemana wehhh??? Errr.. apa motif aok letok dapur sblah TV tu???

pOnstan 15 September 2009 7:54 PTG  

err..sdr relevan...botOl oren yang dua tu dulu guna wat signal ajak sis kuar date ke...!? ngeee.....

endiem 15 September 2009 10:49 PTG  

bawak gi menurun ibu duit..

Mokde 16 September 2009 12:00 PG  

itu gobek sireh, simpan tau, mana ada lagi sekarang

Hashim Zabidi 16 September 2009 12:04 PG  

Strekar kepala ayam takade? Kalau ada ke Paya Sok kita, ha ha hasurlessl

relevan 16 September 2009 6:55 PG  

* Salam Maiyah..
Kene kerahan tenaga ..tu yang kemas rumah..

* Kome beraya kat kg sehari jer Echam..Ptg raya dah ada kat Jerantut..Raya ke 2 balik kg lama kat Temerloh..raya ke3 dah kerja..

* Yoo ponstan..itu botol kene tanya sis`..utk mengorat sis jerk..2 dozen botol oren pecah..hanya 2 botol tu jer yg dpt diselamatkan..

Fadh 16 September 2009 9:24 PG  

antik tue weh...simpan molek...me kala ander yg nak beli...tekan harga sampai berjuta2 kuikuikui

relevan 16 September 2009 11:11 PG  

* Menurun ke endiem..ishk2 nanti tak boleh turun2..

* Dapatkan koleksi gobek mok de..

* Seterika pala ayam hok orang2 cari2 tu Pak Hashim..yang kome ni series lepas kepala ayam tu..mengkala arang dah habis..boleh guna tempurung kelapa jer..

hai 16 September 2009 11:16 PG  

sukenye tgk barang2 lama gitu..koi ada gak kumpul barang2 lama yang orang kampong campok belakang rumah je!!

relevan 16 September 2009 11:57 PG  

* Salam hai..

Org dulu2 tak kira..main letak jer nak simpan barang ni..dlm reban dlm kepok padi pun disimpan nya..

nunnieyindahouz 16 September 2009 2:30 PTG  

Salam..aok kumpul ler banyok skek khazanah lama ni..nnti dh banyok leh wat mini muzium..pastu koi leh g mlawat...hehhe..slmt raye..

Muhammad faiz mahayudin 16 September 2009 3:51 PTG  

kene simpan barang2 tu weh sebab payoh nak jumpe dah sekang nih

relevan 16 September 2009 4:22 PTG  

* Yer Nuniey..boleh jer kalu nak dtg melawat..tp kene bwa buah tangan atas lawatan..Slmt Raya juga.

* Betul tu Cikgu Faiz..barang lama makin lama makin tinggi nilai nyer.

Mokde 17 September 2009 1:41 PG  

mokde suka tengok je barang antik ni, simpan tak suka, ada sikit budaya malas nak jaga

relevan 17 September 2009 9:27 PG  

* Senang je mok de nak bg ilang budaya malas nak jaga barang antik ni..buat kerahan tenaga kat pok de.. :)

Catat Ulasan

Info,Berita,Hiburan yang Hangat dari Dalam dan Luar Negeri

Terima kaSih..kerana melayari relevan Sokmo

Catatan Popular

Ikut rapat rapat

Google+ Followers

MENARIK PERHATIAN

Segala penulisan dan gambar gambar di dalam blog ini bukan lah hak sepenuh penulis..barang siapa yang mendapat kesusahan yang teruk seperti terjejas akal minda dan fikiran selepas melayari blog ini bukan lah tangunggan penulis..di atas apa jua komen yang menyentuh sensitiviti seperti memporak peranda kan kesejahteraan..penulis juga tidak akan bertanggung jawab..

Sekian Terima kaSih
original design by : relevan
modified by : relevan

  © Blogger templates The relevan Scripts Template by relevan Scripts 2010

Back to TOP